Εκδήλωση προς τιμή του εκπαιδευτικού και μουσικού Σωτήρη Καραγιώργη

Εκδήλωση προς τιμή του εκπαιδευτικού και μουσικού Σωτήρη Καραγιώργη

Συγκινητική εκδήλωση αφιέρωμα στο έργο και την προσφορά του καταξιωμένου εκπαιδευτικού


μουσικού και μαέστρου Σωτήρη Καραγιώργη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Α Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ από την Σχολική Εφορεία Πάφου σε συνεργασία με το Α Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζου.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος στο πλαίσιο της ομιλίας του ανέφερε πως σε μια πολύ δύσκολη περίοδο υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσπεράσεις την κρίση και να κερδίσεις το χαμένο έδαφος. Η ανάπτυξη είπε δεν έρχεται μόνο μέσα από τους αριθμούς αλλά και μέσα από τις τέχνες. Ο κ Κενεβέζος ανέφερε ακόμη πως αποτελεί τιμή για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και για τον τομέα της εκπαίδευσης, αυτό το λειτούργημα , να έχει όπως είπε πρόσωπα σαν το Σωτήρη Καραγιώργη, τα οποία προσθέτουν και συνθέτουν με όλες τις έννοιες αυτά τα οποία κάνουν καλύτερα τα παιδιά μας.  

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο διευθυντής του Α Λυκείου Δρα Ανδρέας Αγαθοκλέους ανέφερε πως εκπληρώνοντας την ηθική μας υποχρέωση τιμούμε ένα άνθρωπο που αφιέρωσε την ζωή του για το ανέβασμα της μουσικής. Ο κ Αγαθοκλέους ανέφερε πως μέσα από την πολυτάραχη ζωή που ζούμε και που την χαρακτηρίζει η οικονομική κρίση και η κατάπτωση αρχών και πανανθρώπινων αξιών οφείλουμε να τιμούμε ανθρώπους που μένουν έξω απ’ αυτά και ξεχωρίζουν.

Η πρόεδρος της Σχολικής εφορείας Πάφου Μαρία Ζαβρού εξέφρασε την χαρά της για την εκδήλωση που στόχο έχει όπως είπε την απόδοση με τον πρέποντα έπαινο, και τις ευχαριστίες σε ένα καταξιωμένο εκπαιδευτικό , σε ένα εραστή της μουσικής και σε ένα άνθρωπο που προσφέρει εθελοντικά με αγάπη στην κοινωνία της Πάφου και όχι μόνο. Η κ Ζαβρού αναφέρθηκε στην απλότητα του Σωτήρη Καραγιώργη στην ειλικρίνεια, στην ευγένεια του. Γνώμονας της συμπεριφοράς του είπε , είναι όπως η μουσική αποτελεί ένα μοχλό ισχυρό της μουσικής εξέλιξης και της μεταβολής της κοινωνίας προς το καλύτερο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ανέφερε πως ως μαθητής του Σωτήρη Καραγιώργη έχει βιώσει το όραμα του και το πάθος του εκπαιδευτικού και του καλλιτέχνη Σωτήρη Καραγιώργη για την Παιδεία και τον Πολιτισμό και προ πάντων για την πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξη της Πάφου . Ο κ Βέργας ανέφερε πως τα έργα και οι πράξεις του Σωτήρη Καραγιώργη, ο βίος και η πολιτεία του , η εκπαιδευτική του δράση, η μακρόχρονη και πολύπλευρη προσφορά του στην πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας, η συνέπεια και η αφοσίωση του, ο αδαμάντινος χαρακτήρας του και η ευαισθησία της ψυχής του μιλούν αφ’ εαυτών.

Ο αδερφός του Σωτήρη Καραγιώργη , Στέλιος Καραγιώργης θυμήθηκε το γραμμόφωνο της θείας Αφροδίτης , τα ωραία τραγούδια της παλιάς Αθήνας και τον πατέρα Καραγιώργη που έπεσε λαούτο. Ο κ Καραγιώργης αναφέρθηκε στον αδερφό του με συγκίνηση , στον άνθρωπο Σωτήρη τον εκπαιδευτικό και τον μουσικό.

Η εκδήλωση περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απαγγελίες ποιημάτων . Συντελεστές της εκδήλωσης κι την γενική επιμέλεια είχαν οι κα Μαρία Θεοφάνους Β.Δ.Α. και ο Τάσος Μαρτής Β.Δ.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/