Ελεύθεροι αφέθηκαν οι άλλοι «4»

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι άλλοι «4»

Ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν, εν αναμονή των γραφολογικών και άλλων επιστημονικών εξετάσεων, αφέθηκαν και οι άλλοι τέσσερις από τους οκτώ συνολικά κρατούμενους για την υπόθεση της εργοδότησης αλλοδαπών οικιακών βοηθών που εξετάζει η Αστυνομία Πάφου.

Μετά τον 51χρονο γιατρό, τον 80χρονο φίλο του 78χρονου παραπονούμενου για την υπόθεση, τον 56χρονο πιστοποιών υπάλληλο και τον 46χρονο από τη Σρι Λάνκα, αφέθηκαν πλέον ελεύθεροι και ο 68χρονος γιατρός, ο ιδιοκτήτης του Γραφείου Εξευρέσεως Αλλοδαπών, ηλικίας 58 ετών και δύο γυναίκες υπάλληλοι του εν λόγω γραφείου, ηλικίας 36 και 28 ετών.


Η Αστυνομία προχωρεί με εντατικό ρυθμό τις έρευνες για ολοκλήρωση των εξετάσεων, με τη λήψη πέραν των 50 καταθέσεων από το φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων, καθώς επίσης και από πρόσωπα τα στοιχεία των οποίων εντοπίζονται σε διάφορα έγγραφα. Διενεργούνται επίσης γραφολογικές εξετάσεις στα έγγραφα, τα οποία είναι κατατεθειμένα εντός των φακέλων.

Εναντίον των υπόπτων εξετάζονται επτά αδικήματα, ανάμεσα στα οποία αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου