Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηθοποιούς προσκαλεί το Πάφος 2017 για συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις

Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηθοποιούς προσκαλεί το Πάφος 2017 για συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 στο πλαίσιο της θεματικής της ενότητας «Μύθος και Θρησκεία» – η οποία αναφέρεται στην πολιτιστική κληρονομιά και στο ιστορικό υπόβαθρο της Πάφου- προσκαλεί Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηθοποιούς να λάβουν μέρος στις ακροάσεις για τις δύο θεατρικές παραγωγές που θα ανέβουν στη σκηνή το 2017, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Για να σηματοδοτηθεί η έναρξη αυτών των φιλόδοξων παραγωγών του Οργανισμού Πάφος 2017, το Φεβρουάριο του 2016 θα πραγματοποιηθεί μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων.


Αναφορικά με ακροάσεις για το έργο “Λυσιστράτη”, διευκρινίζεται ότι πρόκειται για μια διεθνή πολύγλωσση, πολυπολιτισμική παραγωγή σε σκηνοθεσία Brian Michaels, στην οποία θα συμμετέχουν ηθοποιοί από χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις.

Το έργο, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναβιώνει την κωμωδία του Αριστοφάνη, που παρουσιάστηκε στην αρχαία Αθήνα το 411 π.Χ., και καταπιάνεται με θέματα φύλου, συγκρούσεων, πολέμου και ειρήνης.

Οι ακροάσεις θα γίνουν στις 5 Φεβρουαρίου 2016, στο Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία.

Υπό την εποπτεία του σκηνοθέτη Brian Michaels, η παραγωγή ψάχνει δύο Ελληνοκύπριες και 2 Τουρκοκύπριες ηθοποιούς, 21 έως 26 ετών, για να συμμετέχουν στο έργο “Λυσιστράτη”. Όλες οι υποψήφιες πρέπει να γνωρίζουν άπταιστα την Ελληνική, την Τουρκική και την Αγγλική γλώσσα.

Στόχος του προγράμματος είναι να εισαγάγει και να ενσωματώσει σύγχρονα κείμενα στο έργο ώστε να γίνει πιο κατανοητό για το σύγχρονο κοινό.

Οι υποψήφιες θα πρέπει να συμβάλουν στη διαδικασία αυτή, να εκφράσουν τις ιδέες τους, τις εμπειρίες τους, και ενδεχομένως να γράψουν κάποια κείμενα για αυτή τη νέα έκδοση του έργου.

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου του 2016 στο Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία, θα είναι η Αγγλική.

Εξάλλου στο έργο Τρωάδες, σε σκηνοθεσία του διαπρεπούς σκηνοθέτη Θόδωρου Τερζόπουλου, θα συμμετέχουν ηθοποιοί διαφορετικών εθνικοτήτων από διχοτομημένες πόλεις, όπως η Λευκωσία, η Ιερουσαλήμ και η Μόσταρ.

Η σκηνική εγκατάσταση είναι δημιουργία του διάσημου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη. Η παράσταση καταπιάνεται με θέματα όπως ο πόλεμος, η μετακίνηση πληθυσμών, ο διαχωρισμός και η διχοτόμηση πόλεων.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση του Θεόδωρου Τερζόπουλου και του Σάββα Στρούμπου, ενώ θα χρησιμοποιηθεί η διάσημη μέθοδος «Η επιστροφή του Διονύσου» του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Στο εργαστήριο αυτό καλούνται να συμμετάσχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ηθοποιοί, 23 – 35 ετών. Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου του 2016 στην Παλιά Ηλεκτρική στην Πάφο, θα είναι η Αγγλική από τις (10:00 μέχρι τις 15:00).

Ο Οργανισμός ανακοινώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσουμε με το 26 932017 και να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία μέχρι την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου του 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)