Εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης για επέκταση της τουριστικής περίοδος ολόχρονα ζήτησε ο ΠΑΣΥΞΕ

Εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης για επέκταση της τουριστικής περίοδος ολόχρονα ζήτησε ο ΠΑΣΥΞΕ

Την ενεργότερη εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να υπάρξει καλύτερος


συντονισμός στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ όλη την διάρκεια του έτους ζήτησαν σήμερα από τον δήμαρχο Πάφου ο Πρόεδρος και τα μέλη της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ.

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ξενοδοχειακής και γενικότερα της τουριστικής βιομηχανίας προς επίτευξη του κοινού στόχου ώστε η τουριστική βιομηχανία να συνεχίσει να προσφέρει στον τόπο μας την δύσκολη αυτή περίοδο της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τύπου.

Ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου κ.Θέμης Φιλιππίδης και τα μέλη της επαρχιακής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ καθώς και ο πρόεδρος της εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της επαρχίας Πάφου συναντήθηκαν το πρωί με τον δήμαρχο Πάφου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση, στις προετοιμασίες για την χειμερινή περίοδο 2014 – 2015 ώστε η Πάφος να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα για επαναφορά του χειμερινού τουρισμού.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον δήμαρχο Πάφου για έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών που καταβάλλονται από την Κυβέρνηση, τον ΚΟΤ και τον ΠΑΣΥΞΕ για επέκταση της χειμερινής περιόδου.

Γνωρίζουμε είπε « τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν αλλά από την άλλη υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν χωρίς να δαπανηθούν μεγάλα κονδύλια. Η Πάφος έχει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που εάν τα αξιοποιήσουμε σωστά θα πετύχουμε την μεγάλο μας στόχο. Ως πρώτο βήμα είχαμε την φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από την Ρωσία που πιστεύουμε ότι είναι   μια σημαντική εξέλιξη που θα βοηθήσει   προς αυτή την κατεύθυνση σε μεγάλο βαθμό».

Από πλευράς του ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανάφερε πως η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και συνεχάρη του ξενοδόχους της Πάφου για τα όσα προσέφεραν την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο στην τοπική κοινωνία της Πάφου και μάλιστα σε μια την άσχημη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.  

Ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των ξενοδόχων ο κ. Βέργας υποσχέθηκε την σύσταση τεχνοκρατικής επιτροπής με τη συμμετοχή και των δύο πλευρών , ΠΑΣΥΞΕ και Δήμου Πάφου, η οποία θα επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, με στόχο την επιμήκυνση της χειμερινής περιόδου. «Θεωρούμε απαραίτητη την συνεργασία των δύο φορέων» είπε ο δήμαρχος Πάφου και πρόσθεσε ότι η «η τουριστική μας βιομηχανία είναι εκείνη η οποία μπορεί να ανακάμψει και να επανεκκινήσει την οικονομία της επαρχίας μας».

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Πάφου διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν αποφάσεις από πλευράς του Δήμου για δυναμικότερη στήριξη των ξενοδόχων της Πάφου δίνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Πάφος χρειάζεται τουρίστες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.