Εναντιώνεται στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων η Εκκλησία (video)

Εναντιώνεται στην νομιμοποίηση των αμβλώσεων η Εκκλησία (video)

Σχετικά με το θέμα της αποποινικοποίησης των εκτρώσεων, το οποίο και συζητήθηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Πάφου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα “Πρωτοσέλιδο”, ο Μητροπολίτης ανέφερε πως η Εκκλησία πιστεύει ότι υπάρχει ζωή όταν ενώνεται ωάριο με σπερματοζωάριο και ότι από τη στιγμή αυτή απαιτείται σεβασμός.


Για την Εκκλησία, είπε, δεν υπάρχει επιτρεπτή αφαίρεση ζωής, ενώ και η ίδια η μητέρα θα επιβαρυνθεί με τύψεις. Αν υπάρχει κάποια σοβαρή ιατρική μελέτη ότι κινδυνεύει τότε να τεθούν όλα ενώπιον της μητέρας και να αποφασίσει η ίδια. Εκεί η Εκκλησία θα την στηρίξει».

Σε περίπτωση που υπάρχει σοβαρή ιατρική μελέτη ότι κινδυνεύει ένα παιδί τότε να τεθούν όλα ενώπιον της μητέρας και να αποφασίσει η ίδια και η Εκκλησία θα την στηρίξει, ανέφερε.

“Η Εκκλησία δίνει λύσεις για τις λεγόμενες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Αναλαμβάνει έξοδα και να δώσει παιδί για υιοθεσία αν δεν το θέλει η μητέρα”.

Κληθείς να σχολιάσει για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και τη θετική πρόθεση των Βουλευτών για αποποινικοποίηση των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης είπε πως εάν οι Βουλευτές ήταν βαθιά θρησκευόμενοι τότε οι επιλογές τους ίσως να ήταν άλλες.

Πηγή: Offsite