Ενεργοί Πολίτες – ΚΕΚΚ: Ο Αβέρωφ χρησιμοποιούσε την χορηγία ως μοχλό πίεσης υπέρ της υποψηφιότητας του!

Ενεργοί Πολίτες – ΚΕΚΚ: Ο Αβέρωφ χρησιμοποιούσε την χορηγία ως μοχλό πίεσης υπέρ της υποψηφιότητας του!

Μετά από σωρεία επιστολών προς τον Γενικό Ελεγκτή, Υπουργό Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Εισαγγελέα, Επιτροπή Θεσμών και πληθώρα ανακοινώσεων για τη μη καταβολή της κρατικής χορηγίας προς το κίνημά μας (ενώ τη δικαιούμασταν βάσει νομοθεσίας), το «ζήτημα» ανέλαβε να λύσει ο κ. Αβέρωφ με δική του πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα στα πλαίσια των συναντήσεών μας με όλους τους υποψήφιους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πρώτη μας συνάντηση με τον κύριο Νεοφύτου, έγινε στη Πινδάρου και διήρκεσε μόνο 5 λεπτά.
Συζητήθηκε ανάμεσα σε άλλα το θέμα της Κρατικής χορηγίας του Κινήματος μας όπου ενώ νομικά τη δικαιούμασταν, δεν μας δόθηκε.


Όταν ο δικηγόρος που ήταν παρών στη συνάντηση εξήγησε τη νομοθεσία, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αντιλήφθηκε ότι είχαμε δίκαιο και ότι όντως τη δικαιούμασταν. Ακολούθως μετά έκλεισε τη συζήτηση και μας συνόδευσε έξω από το γραφείο του χωρίς να δεχθεί ουδεμία άλλη αναφορά σε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.

Σε δεύτερη συνάντηση που ο ίδιος ο κ. Νεοφύτου ζήτησε με τον πρόεδρο του κινήματός μας μας σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξή μας στις εκλογές ,τρίτο πρόσωπο εκ μέρους του υποψηφίου Αβέρωφ Νεοφύτου, έθεσε ως όρο την αυτόνομη κάθοδο στις προεδρικές εκλογές εκ μέρους του κινήματος, για να μεσολαβήσει, έτσι ώστε να λάβουμε την κρατική χορηγία που εξ άλλου δικαιούμασταν.

Παρόλα ταύτα, εμείς δεν θέσαμε κανένα όρο προς αυτόν, αλλά εκείνος εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη του κινήματος για την κρατική χορηγία και έθεσε ως όρο μέσω «δικών του ανθρώπων» την αυτόνομη κάθοδο του κινήματος αν δοθεί μέρος της κρατικής χορηγίας.
Τελικά και πριν ακόμα ανακοινώσουμε την υποστήριξή μας προς τον υποψήφιο Νίκο Χριστοδουλίδη, με παρέμβαση του κ. Νεοφύτου προς το Υπουργικό Συμβούλιο το κίνημα έλαβε ένα μηδαμινό ποσό σε σχέση με αυτό που δικαιούμασταν για να τεθούμε ενδεχομένως σε ομηρία μέχρι την τελική μας απόφαση. Όταν η απόφαση ελήφθη, όχι μόνο δεν λάβαμε κανένα άλλο ποσό αλλά λάβαμε κοροϊδίες από τον κύριο Νεοφύτου, τις γνωστές σε όλους (λαγούς και πετραχήλια).

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να λογοδοτήσουν για την κατάφωρη αυτή αδικία μιας και το θέμα «βρέθηκε επιτέλους στη δημόσια συζήτηση», καθώς και να μας απαντήσουν γιατί μας αγνόησαν παντελώς. Είναι αυτό το κράτος δικαίου που θέλουμε; Αυτούς τους χειρισμούς θέλουμε από την πολιτεία;