Εντατικοποίηση εργασιών στο Μούταλλο

Εντατικοποίηση εργασιών στο Μούταλλο

Αμέσως μετά τις αυστηρότατες επιστολές που έλαβαν από τον Δήμαρχο Πάφου ο εργολάβος του έργου ανάπλασης στη συνοικία του Μουττάλου και οι σύμβουλοι μηχανικοί του, ως προς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκτέλεση των έργων στη συγκεκριμένη περιοχή, φρόντισαν να συμμορφωθούν με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Ο εργολάβος του έργου της ανάπλασης και ανάδειξης χώρων στη συνοικία του Μουττάλου, μετέφερε στην περιοχή επιπρόσθετα μηχανήματα, όπως διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί, προκειμένου η πρόοδος των εργασιών να συνάδει με τα όσα περιέχονται στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί.

Ο Δήμος Πάφου θεωρούσε ότι ο εργολάβος με διάφορες προφάσεις δεν προχωρεί τις εργασίες βάσει των συμβατικών του υποχρεώσεων, εκτιμώντας ότι επιχειρεί να θέσει θέμα επιπρόσθετων αμοιβών στο τραπέζι. Η τακτική αυτή, προειδοποίησε ο Δήμαρχος Πάφου, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή ή ανεκτή από τη δημοτική αρχή και καθιστούσε σαφές στις επιστολές ότι αν με άμεση ισχύ δεν αρχίσει η εργασία βάσει της προσφοράς που κατακυρώθηκε, ο Δήμος Πάφου θα κινηθεί νομικά εναντίον τους και θα επέμβει με δικά του συνεργεία για απομάκρυνση των περιφράξεων του εργολάβου, οι οποίες προκαλούν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στη συνοικία Μουττάλου με την μη πρόοδο των εργασιών.


Η σημερινή εξέλιξη εκτιμάται ως θετική από τον Δήμο, ο οποίος αναμένει να δει και στην πράξη την επίσπευση των εργασιών.

Στο μεταξύ, πέντε ακόμη πειθαρχικές έρευνες για υποθέσεις των τελευταίων χρόνων, πέραν αυτών που ήδη εκδικάζονται, ολοκληρώθηκαν ως προς τη διερεύνηση τους από τον Δήμο Πάφου και πλέον αποστέλλονται στο νομικό σύμβουλο του Δήμου για γνωμάτευση ως προς την περαιτέρω διαχείριση τους.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή σύνοδο της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, στην οποία επισημάνθηκε επίσης ότι κάποιες άλλες, μικρότερες, επιπρόσθετες υποθέσεις, αποτελεί αντικείμενο επαφών της δημοτικής αρχής με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς της Δημοκρατίας για να ληφθούν οδηγίες πώς πρέπει να κινηθεί ο Δήμος για την διεκδίκηση απωλεσθέντων εισοδημάτων, πέραν της καταδίκης όσων τυχόν βρεθούν από τη δικαιοσύνη ένοχοι οποιονδήποτε αδικημάτων.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου