Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 24χρονος για την υπόθεση βιασμού και ληστείας

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 24χρονος για την υπόθεση βιασμού και ληστείας

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 24χρονος ο οποίος έχει συλληφθεί σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση βιασμού και ληστείας στην Πάφο εις βάρος 23χρονης τουρίστριας από την Ολλανδία.

Στη σημερινή δικάσιμο ο 24χρονος αναμένεται να απαντήσει μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και να οριστεί η υπόθεση για ακρόαση.


Στην τελευταία δικάσιμο η συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου δικηγόρος Άρτεμις Σαββίδου, ζήτησε χρόνο προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πελάτης της, αφού πρώτα – όπως είπε στο δικαστήριο- μελετήσει το μαρτυρικό υλικό.

Στο αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης δεν έφερε ένσταση η Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από το δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Άγγελος Δαυίδ όρισε εκ νέου την υπόθεση για σήμερα 8 Ιανουαρίου στις 09:00 για απάντηση στις κατηγορίες .

Σημειώνεται ότι το αίτημα για Νομική Αρωγή του 24χρονου εγκρίθηκε.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ολλανδής τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου στις 05:30 το πρωί βγήκε από κέντρο διασκέδασης και πηγαίνοντας σπίτι της, την σταμάτησε ένας νεαρός που επέβαινε μοτοποδηλάτου, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει στο διαμέρισμα όπου διαμένει.

Αντί αυτού, την οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος, ανοικτό χώρο, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, χωρίς τη θέληση της. Ακολούθως, όπως κατήγγειλε, της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το κινητό τηλέφωνό της και την πιστωτική της κάρτα.

Η 23χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή τα ευρήματα του οποίου παραδόθηκαν στην Αστυνομία. Η εξέταση παραδόθηκε στη προηγούμενη δικάσιμο στην υπεράσπιση.

Το δικαστήριο διέταξε όπως ο 24χρονος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.