Επίσημη πρώτη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου

Επίσημη πρώτη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της Πάφου

Σε τέσσερις βασικούς πυλώνες θα κινηθεί την πενταετία που άρχισε πριν από λίγες ημέρες, η νέα δημοτική αρχή Πάφου, προκειμένου να κτίσει πάνω στα γερά θεμέλια που τέθηκαν στους προηγούμενους 24 μήνες, επικαιροποιώντας τους επιμέρους στόχους του προγράμματος ανασύνταξης, επανεκκίνησης και ανάπτυξης της πόλης. Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Πάφου, κατά την αποψινή επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, που προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου. Οι πυλώνες αυτοί, ανέφερε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, είναι η «έξυπνη» πόλη, η πόλη του πολιτισμού, η ανάδειξη της Πάφου στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και η επίτευξη σύγχρονης διοίκησης προς όφελος του πολίτη.

« Βασικός στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου στην πενταετία αυτή», τόνισε, « πρέπει να είναι η εμπέδωση της εικόνας του Δήμου ως ευνομούμενου οργανισμού, ο οποίος εφαρμόζοντας στην πράξη και χωρίς παρεκκλίσεις τις αρχές της χρηστής διοίκησης και τη νομιμότητα, θα εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και κατ’ επέκταση της πόλης.


Άμεσα συνδεδεμένος με το στόχο αυτό, είναι ο στόχος της μετατροπής της Δημοτικής Υπηρεσίας σε ένα σύγχρονο, λειτουργικά ευέλικτο και αποτελεσματικό οργανισμό. Αυτό απαιτεί η θεσμική αποστολή της Δημοτικής Υπηρεσίας για υλοποίηση του προγράμματος του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελεί όμως και έμπρακτη επίδειξη σεβασμού εκ μέρους του Δήμου στον κόπο των εργαζομένων και τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών».

Ο στόχος αυτός θα προωθηθεί περαιτέρω μέσα από διάφορα μεγάλα και μικρά έργα, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της καθημερινότητας και επηρεάζουν αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής μας, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, φέροντας ως παραδείγματα την αναβάθμιση των δημοσίων συγκοινωνιών, τη δημιουργία δύο Γραμμικών Πάρκων, τη βελτίωση νευραλγικών δρόμων, τη βελτίωση και επέκταση του δικτύου των παραλιακών πεζοδρόμων, την αναβάθμιση των οργανωμένων παραλιών και την ενίσχυση της υποδομής του Δήμου στον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας.

« Πριν από δύο χρόνια, ανέλαβα ως Δήμαρχος της πόλης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, ένα βαρύ και πολύ δυσχερές έργο», κατέληξε. «Με εργώδη προσωπική προσπάθεια και βούληση, τη στήριξη οργανωμένων συνόλων της πόλης αλλά και της πλειοψηφίας των δημοτών και τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Υπηρεσίας, καταφέραμε να επιτύχουμε τους μεγάλους στόχους της επαρκούς προετοιμασίας της πόλης για το 2017 και της επανάκτησης από τους πολίτες της περηφάνιας τους. Μπορέσαμε να ξεπεράσουμε την κρίση, κάνοντας όλη την Κύπρο να μιλά για την ανασυγκρότηση και την αναγέννηση της Πάφου. Σε εκείνο τον αγώνα δήλωσα “παρών”, καταθέτοντας από το ίδιο αυτό βήμα τη δέσμευσή μου να πολιτευθώ ως Δήμαρχος όλων των Παφίων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και την ιστορία αυτής της πόλης.

Απόψε, στη συμβολική αφετηρία της νέας θητείας μου, με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή, καλώ όλες τις δυνάμεις αυτής της πόλης, που δεν είναι λίγες και ανίσχυρες, να συστρατευθούν με τον Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο για να ανοίξουμε μαζί, ενωμένοι και με σκληρή δουλειά, ένα καινούργιο κεφάλαιο προόδου και ακμής στην πορεία της όμορφης αυτής πόλης».

egathidrisi-dimotikou-symvouliou-pafou

Το πρόγραμμα της αποψινής τελετής περιελάμβανε αγιασμό από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, χαιρετισμό από τον Δημοτικό Γραμματέα, Θέμη Φιλιππίδη, χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους των δημοτικών ομάδων του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους του ΕΛΑΜ, της Κίνησης «Σωτηρία της Πάφου» και του Κινήματος «Αλληλεγγύη».

Μετά την προγραμματική ομιλία από τον Δήμαρχο Πάφου, η τελετή ολοκληρώθηκε με ανοιχτή δεξίωση.

Η αποψινή τελετή πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, με εκατοντάδες πολίτες και εκπροσώπους κομμάτων, φορέων και οργανώσεων να γεμίζουν ασφυκτικά τους χώρους του Δημοτικού Μεγάρου Πάφου.

Πηγή: Pafosnet