Επί ποδός για παροχή βοήθειας στο νέο καραβάνι προσφύγων

Επί ποδός για παροχή βοήθειας στο νέο καραβάνι προσφύγων

Επί ποδός βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους 83 πρόσφυγες από τη Συρία που αφίχθησαν στο Λιμανάκι του Λατσιού.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου συνολικά αφίχθησαν στο λιμανάκι του Λατσιού 83 μετανάστες, εκ των οποίων 14 γυναίκες, 37 παιδιά και 32 άντρες.


Ο κ. Ιωάννου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως το σκάφος με τους μετανάστες ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης από Λιμάνι της Τουρκίας γύρω στις 22:00 το βράδυ και αφίχθη στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας στις 06:30 το πρωί.

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησε -όπως είπε- η επιχείρηση για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες στην οποία συμμετέχουν άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, μέλη της Πολιτικής Άμυνας, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ευημερίας.

Ο κ. Ιωάννου είπε πως ένα μέλος από κάθε οικογένεια μεταναστών έχει μεταφερθεί στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για τις περαιτέρω διαδικασίες αλλά και για να γίνουν εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί ποιος ήταν ο διακινητής και ποιος οδηγούσε το σκάφος.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως ο διακινητής φέρεται να εγκατέλειψε το σκάφος.

Πηγή: ΚΥΠΕ