Επανέρχονται οι φήμες για Πανεπιστήμιο στην Πάφο εν όψει Δημοτικών εκλογών

Επανέρχονται οι φήμες για Πανεπιστήμιο στην Πάφο εν όψει Δημοτικών εκλογών

Η δημόσια δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την τελετή εγκαινίων του Pafos Innovation Institute στις 30 Οκτωβρίου πέρσι για εκχώρηση των ιστορικών Χαρουπόμυλων της Πάφου στη δημοτική Αρχή, ως γνωστόν, έλαβε ήδη σάρκα και οστά.

Μετά τη μεταβίβαση από το κράτος στη δημοτική Αρχή του ιστορικού χώρου, ο Δήμος Πάφου προχώρησε στη συνέχεια στον καθαρισμό των ιστορικών κτισμάτων και πλέον οι πολίτες της Πάφου αναμένουν ποια θα είναι η ακριβής μορφή της αξιοποίησης των Χαρουπόμυλων. Αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι η αξιοποίηση αυτή έχει ήδη αποφασισθεί και «κλειδώσει» και αφορά στον ακαδημαϊκό τομέα.


Ειδικότερα η δημοτική Αρχή φέρεται να έχει ήδη ολοκληρώσει τις επαφές και διεργασίες με πανεπιστήμιο για μεταφορά του στην Πάφο και λειτουργία -προφανώς παραρτήματός του- στον χώρο των Χαρουπόμυλων που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αποστόλου Παύλου.

Οι διαδικασίες κινήθηκαν το τελευταίο διάστημα με πολύ γρήγορο ρυθμό, αφού στα τέλη περασμένου Νοεμβρίου η δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την παραχώρηση του ιστορικού για την Πάφο χώρου, έτσι ώστε να τύχει της ανάλογης αξιοποίησης από τη δημοτική Αρχή, υλοποιήθηκε χωρίς καθυστέρηση. Άμεσα, κατόπιν της θετικής αυτής εξέλιξης, ο Δήμος Πάφου προκήρυξε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την απομάκρυνση μεταλλικών και άλλων κατασκευών από το κτηριακό συγκρότημα των Χαρουπόμυλων, διαδικασία η οποία επίσης υλοποιήθηκε τάχιστα.

Πλέον, το… τελευταίο βήμα ως προς την τελική αξιοποίηση και ανάδειξη του χώρου αναμένεται σύντομα να γνωστοποιηθεί και στην κοινωνία των πολιτών και, όπως όλα δείχνουν, ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως μια ακόμη ακαδημαϊκή εστία στην πόλη, στην οποία ήδη δραστηριοποιούνται το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, το Alexander College, το CDA College και το Pafos Innovation Institute.

Πηγή: Φιλελεύθερος