Επανασύσταση και επανενεργοποίηση του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων (ΙΝΕ) στη Πάφο

Επανασύσταση και επανενεργοποίηση του Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων (ΙΝΕ) στη Πάφο

Η ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση των νέων με δημιουργικό και παραγωγικό τρόπο είναι ένα στοίχημα που πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι σημαντικό να δοθεί χώρος μέσα στον οποίο οι νέοι επιστήμονες της Κύπρου να προσφέρουν και να κερδίσουν γνώσεις και επιμόρφωση.

Με τον στόχο αυτό ξεκίνησε και πορεύεται το Ινστιτούτο Νέων Επιστημόνων (Ι.Ν.Ε.) μια επιστημονική κοινότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με πλούσια δράση και έργο. Το ΙΝΕ φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο θετικού προβληματισμού για τις σύγχρονες ανησυχίες των νέων και να συμμετάσχει εποικοδομητικά στο διάλογο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της νέας γενιάς στην Κύπρο του 21ου αιώνα.


Τα τελευταία χρόνια το ΙΝΕ, με έδρα την Λευκωσία ανέπτυξε έντονη δράση, προώθησε σημαντικές προτάσεις για την βελτίωση του κράτους και των φορέων που το πλαισιώνουν και με σημαντικές ομιλίες και εκδηλώσεις συνείσφερε στην επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. H αναγκαιότητα και η σημασία της επαγγελματικής κατάρτισης, της συνεχούς επιμόρφωσης αλλά και η ουσιαστική παρέμβαση για αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων και των ελλείψεων της σύγχρονης Κυπριακής κοινωνίας δεν τίθεται πλέον σε αμφισβήτηση από κανέναν.

Σήμερα, με τα σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικοικονομικά ζητήματα να χρήζουν επιστημονικής αντιμετώπισης, έφτασε η ώρα να επαναδραστηριοποιηθεί το ΙΝΕ και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Στην Πάφο μια ομάδα νέων με φρέσκα οπτική, πολλή όρεξη, έντονο το ενδιαφέρον και την ανάγκη της προσφοράς, φιλοδοξούν να αποτελέσουν την μαγιά για τη δημιουργία μιας επιστημονικής κοινότητας όπου η νέοι της επαρχία θα μπορούν να προχωρούν σε επιστημονικές παρεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζεται χαρίζοντας απλόχερα τις επιστημονικές τους γνώσεις και κερδίζοντας παράλληλα νέες.

Ένα είναι σίγουρο, δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για το τι συμβαίνει γύρω μας και για τις επιπτώσεις που ενδεχομένως να έχει στη ζωή όλων μας.

ΙΝΕ Πάφου