Επαρχιακός Σύνδεσμος Ευημερίας Ηλικιωμένων Πάφου

Επαρχιακός Σύνδεσμος Ευημερίας Ηλικιωμένων Πάφου

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το Επαρχιακό Φεστιβάλ Ηλικιωμένων από τον Επαρχιακό Σύνδεσμο Ευημερίας Ηλικιωμένων Πάφου (Ε.Σ.Ε.Η.Π.) στο Ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος στην Πάφο.

Η Εκδήλωση εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Ηλικιωμένων που γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η  Οκτωβρίου που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Κάθε χρόνο, είναι με ιδιαίτερη συγκίνηση που «ακουμπάμε» την ημέρα αυτή, ως ερέθισμα προβληματισμού και αυτοκριτικής. Κάναμε όσα οφείλαμε ως κοινωνία και ως φορείς για τα άτομα της τρίτης ηλικίας;  Καταφέραμε να περάσουμε τα μηνύματα μας ώστε να εισπράξουν οι ηλικιωμένοι μας, την εκτίμηση και την τιμή που αποδίδουμε στο πρόσωπο τους;

Συμμετείχαν ηλικιωμένοι από τα απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας μας και που δεν έχουν την ευκαιρία να παρευρίσκονται συχνά σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Μια μέρα αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, στους δικούς μας ανθρώπους, γονείς, θείες, θείους, γιαγιάδες, παππούδες, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον.

Η συμμετοχή και η ζωντάνια τους, αλλά και η καθημερινή έννοια για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, το ενδιαφέρον τους για το τι γίνεται στη χώρα μας αποδεικνύει ότι είχαν, έχουν και θα έχουν πάντα ρόλο στην κοινωνία μας.

Η σοφία της ζωής τους κάνει να βλέπουν τον κόσμο με άλλα μάτια, χαίρονται και δίνουν σημασία σε απλά πράγματα που οι νεώτεροι, τα παραβλέπουν, γιατί δεν έχουν μάλλον την ωριμότητα για να τα εκτιμήσουν.

Ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Ευημερίας Ηλικιωμένων δεν θεωρεί τους ηλικιωμένους μας απόμαχους της ζωής, αλλά πολύτιμο παράδειγμα αγωνιστών της ζωής. Ο σεβασμός και η αγάπη μας είναι δεδομένες και θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, γιατί σας το οφείλουμε.

Τους ευχαριστούμε που, αθόρυβα, διακριτικά και με αγάπη μεταγγίζουν  στη ψυχή και στη σκέψη μας τη σοφία τους ….

Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συνδέσμου Ευημερίας Ηλικιωμένων Πάφου, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης,  στον εγκάρδιο  χαιρετισμό του  διαβεβαίωσε  τους ηλικιωμένους ότι ο Σύνδεσμος θα αγωνίζεται πάντα για τα δίκαια και τα δικαιώματα τους.

Θα ήταν παράλειψη μας εάν δεν ευχαριστούσαμε το Ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος και το διευθυντή του κ. Μάριο Βασιλείου, για τη φιλοξενία και όλες τις διευκολύνσεις που μας πρόσφεραν καθώς και τους προμηθευτές και τις εταιρείες που πρόσφεραν τα φαγητά και τα ποτά.

«Οι γέροντες είναι το δικό μας αύριο. Αύριο θα βρεθούμε κι εμείς στη δική τους θέση, αν μας αξιώσει η ζωή και μας αντέξει»

Για το Δ.Σ. του Ε.Σ.Ε.Η. Πάφου

Ανθή Λεωνίδου
Δ. Λειτουργός Ε.Σ.Σ.Ε.Π.