Επιβολή ποινής σε Σέρβους για πλαστογραφία

Επιβολή ποινής σε Σέρβους για πλαστογραφία

Σήμερα στις 11:00 το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου η ποινή που θα επιβληθεί σε τέσσερις Σέρβους σε σχέση με υποθέσεις που αφορούν παράνομη είσοδο και παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πλαστογραφία εγγράφων και εξασφάλιση εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις. Πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 23 και 30 ετών, και δύο άνδρες, ηλικίας 32 και 34 ετών.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, στις 11 Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί  συντονισμένη επιχείρηση από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου, ύστερα από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου κατασκεύαζε πλαστά ευρωπαϊκά δελτία ταυτότητας, τα οποία έδινε σε αλλοδαπούς.


Στην τελευταία δικάσιμο ο δικαστής αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα της υπόθεσης και κάλεσε τους τέσσερις Σέρβους να απαντήσουν αν υιοθετούν έκθεση που ετοίμασε το Γραφείο Ευημερίας. Και οι τέσσερις Σέρβοι απήντησαν καταφατικά.

Για μετριασμό της ποινής τους και οι τέσσερις κατηγορούμενοι εξέφρασαν τη λύπη τους για τα προβλήματα που δημιούργησαν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ