Επιείκεια Δικαστηρίου σε 30χρονο 

Πρόστιμο ύψους 250 ευρώ επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 30χρονο για υπόθεση κατοχής ναρκωτικών. 

Ο δικαστής Πανίκος Μιχαηλίδης ανακοινώνοντας την απόφαση του αναφέρθηκε στην σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο 30χρονος αλλά και για μετριασμό της ποινής στο γεγονός της άμεσης παραδοχής στα υπό τιμωρία αδικήματα που αντιμετωπίζει , στις οικογενειακές συνθήκες του 30χρονου καθώς και στο γεγονός  ότι σήμερα έχει διακόψει και δεν είναι χρήστης.


Επιπρόσθετα αναφέρθηκε  στο λευκό  ποινικό του μητρώο αλλά και στην καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην καταχώρηση της υπόθεσης στο δικαστήριο,  δηλαδή το Δεκέμβριο του 2013, τέσσερα χρόνια μετά – όπως είπε- από την διάπραξη των αδικημάτων.

 Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο 30χρονος πέραν της χρηματικής ποινής ύψους 250 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει και τα έξοδα της κατηγορούσας αρχής 45 ευρώ και διέταξε όπως τα τεκμήρια κατασχεθούν. 

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από την κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τον δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού, ο 30χρονος συνελήφθη αφού προηγήθηκε η σύλληψη άλλου προσώπου το οποίο τον κατονόμασε ότι για περίοδο τριών μηνών από τη 1η Ιανουαρίου του 2012 μέχρι τη 31 Μαρτίου του 2012   ήταν χρήστης και ότι στις 3 Απριλίου του 2012 είχε στην  κατοχή του ποσότητα κάνναβης. 

Ο κ. Συμεού αναφέρθηκε και στο λευκό ποινικό μητρώο του 30χρονου και ακολούθως ζήτησε όπως τα τεκμήρια καταστραφούν.

 Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου , δικηγόρος Ηλίας Κοναρής αναφέρθηκε στην παραδοχή του πελάτη του, στο άγνωστο της ποσότητας, στο γεγονός ότι κάπνιζε ένα τσιγάρο , στο ότι είναι πατέρας τριών ανήλικων παιδιών ηλικίας 8 μηνών, 9 ετών και 10 ετών , στην άμεση παραδοχή του αλλά και στο ότι τα αδικήματα συνέβησαν πριν τέσσερα χρόνια.  

Ο κ. Κοναρής ζήτησε επίσης επιείκεια από το δικαστήριο και ανέφερε πως ο 30χρονος όταν συνέβησαν τα αδικήματα ήταν 25 περίπου ετών.

Είπε ακόμη πως η πράξη του ήταν μια πράξη παρόρμησης αφού παρασύρθηκε από συνομηλίκους του και ότι σήμερα  δεν είναι πλέον χρήστης. 

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)