Επικράτησε η λογική! – Όχι από Δημοτικό Συμβούλιο στην ανέγερση Καθεδρικού στον Δημόσιο Κήπο

Επικράτησε η λογική! – Όχι από Δημοτικό Συμβούλιο στην ανέγερση Καθεδρικού στον Δημόσιο Κήπο

Με δώδεκα ψήφους κατά επτά υπέρ και μια θέση για δημοψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου “άναψε κόκκινο” απόψε στην πρόταση της Μητρόπολης για ανέγερση Καθεδρικού Ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Η συνεδρίαση άρχισε με μια ιστορική αναδρομή από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος παρουσίασε και τη νομική πτυχή της διαμάχης ανάμεσα σε Μητρόπολη Πάφου και Δήμο Πάφου η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια με αξιώσεις από πλευράς της Εκκλησίας 26 εκατομμυρίων ευρώ.

Η γνώμη μας απόψε ανέφερε ο κ. Φαίδωνος θα μετρήσει ως συμβουλευτική γνώμη την οποία θα πρέπει να λάβει ή να αγνοήσει το Συμβούλιο Παρεκκλήσεως.


Μετά την τοποθέτηση του κ. Φαίδωνος εξέφρασαν την άποψη τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ως προκαταρκτική άποψη, για την ανέγερση του Ναού.

Την πρόταση της Μητρόπολης καταψήφισαν μέλη του ΔΗΣΥ, οι δημοτικές ομάδες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΑΚΕΛ και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ενώ θετικά τάχθηκε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Η συνεδρία γίνεται στην παρουσία πλήθους κόσμου που προηγουμένως συγκεντρώθηκε έξω από το Δημαρχείο και αντιτίθεται στην ανέγερση του Ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Πηγή: PafosPress