Επιλέγηκαν οι καλύτερες φωτογραφίες του φωτογραφικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος και η ΦΕΚ

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και η διευθύντρια του έργου του Ακάμα


σε συνεργασία με τη φωτογραφική εταιρεία Κύπρου( ΦΕΚ) , Τμήμα Πάφου και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο διοργάνωσε το διαγωνισμό « Ακάμας η λαϊκή αρχιτεκτονική των οικισμών, η ύπαιθρος , η αρχαιολογία και το παραδοσιακά δομημένο πολιτιστικό τοπίο της υπαίθρου». Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τον Χαράλαμπο Χατζηπάκκο του Τμήματος Περιβάλλοντος, τη Αντωνία Θεοδοσίου, τον Ανδρέα Ανδρέου, τον Θάνο Σαββίδη, και τον Ζήνωνα Σιερεπεκλή κατέληξε στα πιο κάτω αποτελέσματα: πρώτο βραβείο στον Αλέξη Κωστεκή , δεύτερο βραβείο στην Ρένα Αχιλλέως και τρίτο βραβείο στη Νίκη Κυπραγόρα.

Οι φωτογραφίες που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είχαν ως θέμα την λαϊκή αρχιτεκτονική, την ύπαιθρο δηλαδή τους ανθρώπους της υπαίθρου , τη γεωργία και τη κτηνοτροφία , την αρχαιολογία, και το παραδοσιακά δομημένο πολιτιστικό τοπίο της υπαίθρου ( θρησκευτικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά στοιχεία, δομές, μάντρες, αλώνια , καμίνια, ρύμες, λιθόστρωτα, ξερολιθιές, πηγάδια , πηγές), της χωρητικής περιοχής των οικισμών Κάθηκα, Πάνω και Κάτω Αρόδες, Ίνειας, Δρούσειας , και Πιττοκόπος. Φάσλι, Αντρολύκου και Νέο Χωρίο.

Στα πλαίσια του συνεδρίου περιφερειακό συνέδριο Ευρωπαϊκή Ένωση Κύπρος περιβάλλον και πολιτιστικό τοπίο του Ακάμα που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη κοινότητα του Νέου Χωρίου της Πάφου θα υπάρχει έκθεση φωτογραφιών με τις βραβευμένες και επιλεγμένες φωτογραφίες που πήραν ανάρτηση απ’ όλους τους συμμετέχοντες στον φωτογραφικό διαγωνισμό.

ΚΥΠΕ/ΚΠ