Επιστολή Περδίκη προς την Βουλή

Επιστολή Περδίκη προς την Βουλή

Σε παραστάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο για το θέμα της λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων της κοινότητας Παναγιάς προβαίνει ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.


Ο κ Περδίκης σημειώνει ότι σε πρόσφατη επίσκεψη του στην κοινότητα πληροφορήθηκε ότι το δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο Παναγιάς έχουν αποψιλωθεί από τους μαθητές τους αφού φοιτούν εκεί μόνο μαθητές από την Παναγιά και την κοινότητα που γειτνιάζει με την Παναγιά, την Ασπρογιά.

Άλλες κοντινές κοινότητες όπως η Καναβιού παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ένταση δεν επιτρέπεται από το αρμόδιο Υπουργείο να στείλουν τα παιδιά τους στην Παναγιά.

Ο κοινοτάρχης Παναγιάς του ανέφερε ότι πολλές άλλες κοινότητες της περιοχής της κοιλάδας του Έζουσας θα μπορούσαν να στείλουν τα παιδιά τους στην Παναγιά (όπως πχ. Κρήτου Τέρρα) αλλά το Υπουργείο Παιδείας δεν το επιτρέπει. Ο κ Περδίκης ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων τους λόγους για τους οποίους το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εμποδίζει την ενίσχυση των εκπαιδευτηρίων της ιστορικής κοινότητας της Παναγιάς.