Επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) την Παρασκευή 25/6

Επιστρέφει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) την Παρασκευή 25/6

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF) επιστρέφει για 6η χρονιά με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές στις 25 με 27 Ιουνίου.

Η κατεξοχήν κινηματογραφική γιορτή της πόλης επιστρέφει για 6η φορά στην αυλή του Πολιτιστικού Χώρου Τεχνόπολις προβάλλοντας ταινίες και ντοκιμαντέρ μικρού μήκους απ’όλο τον κόσμο.


Το τριήμερο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Πολιτιστικού Χώρου Τεχνόπολις 20 με υπαίθριες προβολές κάτω απ΄τον έναστρο ουρανό της Πάφου.

Η έναρξη ορίστηκε για την Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις 20:45.

Το PIFF υποστηρίζει ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους και στοχεύει στη διερεύνηση, την προώθηση και την ανάπτυξη της τέχνης των ανεξάρτητων κινηματογραφικών παραγωγών από βραβευμένους και πρωτοεμφανιζόμενους δημιουργούς, όπως επίσης και πολύ ενδιαφέρουσες φοιτητικές παραγωγές από την Κύπρο και από το εξωτερικό.

Φέτος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 25 παραγωγές από Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ, Ιράν μεταξύ άλλων, πέντε εκ των οποίων είναι από Κύπριους δημιουργούς: το «The Parrot Lady» του Νικόλα Καλοπαίδη, το «Κυνήγι» των Σολέχ Ζαχράεϊ και Καμίλ Σαλντούν, το «ANA» της Στέφανης Λεμεσιανού, το «Anathema» του Πάολο Αντύπας και το «Anteros, Love Returned» των Ντιέγκο Απαρίσιο και Τζορτζ Μ. Τσάντγουικ.

Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Νικόλας Ιορδάνου και η Σύλβια Νικολαΐδου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ώρα: 20:45 – 23:15. Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα τους, με αγγλικούς υπότιτλους.

Είσοδος ελεύθερη / Κατάλληλο για άτομα άνω των 18+

Πληροφορίες: Τεχνόπολις 20 | 70002420