Επιτέλους δημιουργείται Μονάδα Αιμοκάθαρσης στην Πάφο

Επιτέλους δημιουργείται Μονάδα Αιμοκάθαρσης στην Πάφο

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους νεφροπαθείς στην Πάφο, καθότι έχει ήδη τροχοδρομηθεί η δημιουργία νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στην Πάφο. Με την καθοριστική συμβολή του δικηγορικού Γραφείου του Συνδέσμου Νεφροπαθών στην Πάφο, Michael Kyprianou & Co LLC, η δημιουργία της εν λόγω μονάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Σε αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργού Υγείας και των Δικηγόρων του Συνδέσμου Νεφροπαθών ζητήθηκε η κατασκευή νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στην Πάφο. Οι εν λόγω προσπάθειες φαίνεται να καρποφόρησαν πλέον, καθώς μετά από την απαντητική επιστολή της Διευθύντριας Ιατρικών Υπηρεσιών στις 15 Οκτωβρίου, οι δικηγόροι του Συνδέσμου Νεφροπαθών στην Πάφο, ανακοίνωσαν σήμερα και επίσημα την προκήρυξη προσφορών από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για την νέα μονάδα Αιμοκάθαρσης του Νοσοκομείου Πάφου περί το τέλος του 2019.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα απασχολεί το Υπουργείο Υγείας από το 2013, ενώ μόλις το 2017 υπήρξε θετική έκβαση της κατασκευής ξεχωριστής Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ενός σημαντικού έργου. Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί στον υπαίθριο χώρο και πλησίον της εκκλησίας του Νοσοκομείου. Το κόστος προβλέπεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου αναμένεται με προσμονή και χαρά από τους ασθενείς, καθώς είναι έργο ανακούφισης για εκατοντάδες συνανθρώπους μας καθημερινώς. Οι εκπρόσωποι τους, εκφράζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια σε όσους συνέδραμαν στην επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει τους ασθενείς της Πάφου. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα οι ασθενείς ταλαιπωρούνται από την περίθαλψη που λαμβάνουν, εκτιθέμενοι καθημερινώς σε κινδύνους λόγω της έλλειψης του κατάλληλου χώρου. Με τα νέα δεδομένα οι νεφροπαθείς στην Πάφο θα λαμβάνουν την θεραπεία τους σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον που θα μεριμνά για την κατάλληλη προστασία τους και διασφάλιση της υγείας τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος