Επιτυχίες της Πάφου σε Βαλκανικό και Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών

Επιτυχίες της Πάφου σε Βαλκανικό και Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών

Δύο μαθήτριες και ένας μαθητής του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου στην Πάφο διακρίθηκαν σε Βαλκανικό και Διεθνή Διαγωνισμό Μαθηματικών.


Πρόκειται για την Αριάδνη Άσσου μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου στην Πάφο η οποία εξασφάλισε χάλκικο μετάλλιο με τη  συμμετοχή της στην 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα κάτω των 15,5 χρόνων – JBMO 2013, (17th Junior Balkan Mathematical Olympiad), που πραγματοποιήθηκε στην Ατάλλεια της Τουρκίας από τις 21 μέχρι τις 26 Ιουνίου του 2013. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 20 χώρες Βαλκανικές και άλλες φιλοξενούμενες. Συνοδοί της Κυπριακής αποστολής ήταν εκπρόσωποι της Μαθηματικής Εταιρείας με αρχηγό τον Θεόκλητο Παραγιού και αναπληρωτή αρχηγό τον Χαράλαμπο Καττιμέρη

Εξάλλου ο μαθητής Άγγελος Άσσος της Α τάξης του Γυμνασίου Αποστόλου Πάφου στην Πάφο που συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό  IMC (International Mathematics Competition), που πραγματοποιήθηκε στo Burgas της Βουλγαρίας από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου 2013, στο επίπεδο KEY STAGE II για μαθητές κάτω των 14 χρόνων εξασφάλισε επίσης το χάλκινο μετάλλιο. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 1100 παιδιά από 31 χώρες του κόσμου.

Στον ίδιο Διεθνή Διαγωνισμό στο Burgas της Βουλγαρίας, η Μαρία Ολυμπία Τσιαννή από την Πάφο  της Α τάξης του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου  εξασφάλισε έπαινο.

Και οι τρεις μαθητές, οι δύο εκ των οποίων είναι αδέρφια,  εξέφρασαν στο ΚΥΠΕ την ικανοποίηση τους  για τις διακρίσεις που πέτυχαν δηλώνοντας παράλληλα πως οι κόποι τους και οι θυσίες τους ανταμείφθηκαν. Τέτοιες διακρίσεις ανέφεραν « σε διαγωνισμούς και Ολυμπιάδες Μαθηματικών σε Βαλκανικό και Παγκόσμιο επίπεδο μας τιμούν ιδιαίτερα».