Επιχείρηση Αστυνομίας για πρόληψη της εγκληματικότητας

Επιχείρηση Αστυνομίας για πρόληψη της εγκληματικότητας

Στοχευμένη επιχείρηση διενήργησαν μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου της Μ.Μ.Α.Δ ,της Τροχαίας Αρχηγείου, υπό την επιτήρηση του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων Λάμπρου Θεμιστοκλέους, για πρόληψη της εγκληματικότητας, των τροχαίων αδικημάτων και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του κοινού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ) και του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.ΜΟ) Αρχηγείου Αστυνομίας διενήργησαν από τις 22:00 χθες μέχρι τις 5 το πρωί σήμερα, στοχεύμενη εκστρατεία για πρόληψη της εγκληματικότητας και των τροχαίων αδικημάτων και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του κοινού.


Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, ελέγχθηκαν όλα τα κέντρα αναψυχής στην πόλη της Πάφου και διενεργήθηκαν στατικοί έλεγχοι, ενώ ανακόπηκε και ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων και προσώπων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθηκαν δύο πρόσωπα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης κατοχής ναρκωτικών και μαχαιροφορίας, καθώς και για πρόκληση ανησυχίας και παρεμπόδιση αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του.

Όσον αφορά τροχαία αδικήματα, έγιναν 40 καταγγελίες και μια παρατήρηση οδηγών μηχανοκινήτων οχημάτων, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλης, καθώς επίσης και 21 καταγγελίες και 5 παρατηρήσεις για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Έγιναν επίσης 15 καταγγελίες για διάφορα αδικήματα στα κέντρα αναψυχής και συνολικά τρεις συλλήψεις.

Τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με σκοπό την πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παρανομίας και ιδιαίτερα της ηχορύπανσης, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)