ΕΣΕΜ: Βροντερό παρών μαθητών στην αντικατοχική εκδήλωση

Η Επαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πάφου χαιρετίζει τους μαθητές και τις μαθήτριες απ’ όλα τα σχολεία της Πάφου, που “παρ’ όλες τις απειλές για απουσίες από τις διευθύνσεις, έδωσαν βροντερά το παρών τους στην πιο μαζική αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους και μνήμης και τιμής Πολυτεχνείου των τελευταίων χρόνων, που συνδιοργάνωσε η ΕΣΕΜ Πάφου μαζί με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι μαθητές έστειλαν μήνυμα απελευθέρωσης και επανένωσης του τόπου και του λαού μας και κοινού αγώνα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.


Διατράνωσαν επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, τη θέληση της νεολαίας για ειρηνική Κύπρο, μακριά από στρατούς κατοχής και συρματοπλέγματα.

Την ίδια ώρα οι μαθητές, συνεχίζει η ανακοίνωση, τίμησαν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία, που ειδικά σήμερα απειλούνται από ακροδεξιές και φασιστικές οργανώσει.

Τέλος, οι μαθητές της Πάφου, αναφέρεται, “έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, όσο και στη διορισμένη από αυτό ηγεσία της ΠΣΕΜ, πως ακολουθούν μόνο τα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα των μαθητών, δηλαδή τις ΕΣΕΜ”.

Αυτό φάνηκε από τη μαζική σημερινή τους παρουσία στην εκδήλωση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος της Πάφου, σε αντίθεση με την ελάχιστη παρουσία στις χθεσινές εκδηλώσεις μαθητικών οργανώσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)