ΕΣΕΜ Πάφου: Ανακοίνωση για την απεργία στον ΟΣΥΠΑ

ΕΣΕΜ Πάφου: Ανακοίνωση για την απεργία στον ΟΣΥΠΑ

H ΕΣΕΜ Πάφου, παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις σε σχέση με την αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας των λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου. Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της μαθητικής οργάνωσης, στην οποία τονίζεται ότι επηρεάζονται 5000 μαθητές που φοιτούν στην πόλη και την επαρχία της Πάφου.

«Ως μαθητές της Πάφου, για μια ακόμη φορά καλούμε το Υπουργείο όπως προχωρήσει στις απαραίτητες διαβουλεύσεις, να επιλυθεί το πρόβλημα, αφού τόσο εμείς οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες μας ταλαιπωρούμαστε καθημερινά», αναφέρει η ΕΣΕΜ. «Η κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά και μακριά από σκοπιμότητες με τα θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των μαθητών, η ασφάλεια και η προστασία των δικαιωμάτων μας βρίσκονται πάνω από κάθε οικονομικό κόστος. Να μην ξεχνούμε, ότι μετά την απόφαση της παρούσας κυβέρνησης για επιβολή κομίστρων στις σχολικές διαδρομές, οι οικογένειες μας επιβαρύνονται με ένα πολύ σοβαρό κόστος για τη μεταφορά μας στο σχολείο. Εξέλιξη που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη φοίτηση μας στο σχολείο. Στα πλαίσια αυτά καλούμε την εταιρία όπως επαναρχίσει τουλάχιστον τα μαθητικά της δρομολόγια ως επίσης και τα δρομολόγια απo αγροτικές περιοχές διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο σημαντική μερίδα των συμμαθητών μας».


Η ΕΣΕΜ Πάφου δηλώνει τη θέληση της να συνεχίσει να αναδεικνύει, αλλά και να επιλύει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές της επαρχίας.  Αδιαπραγμάτευτος, στόχος μας συνεχίζει να  είναι ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου