Ετήσιο μνημόσυνο Χριστόδουλου Πετρίδη

Ετήσιο μνημόσυνο Χριστόδουλου Πετρίδη

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 7/12/2015 στον Πολυχώρο Πολιτισμού της Παλαιάς Ηλεκτρικής το ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου Ευεργέτη της Πάφου μ. Χριστόδουλου Πετρίδη.
Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Βουλευτές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Οργανώσεων, Σωματείων, όλων των κομμάτων και πλήθος φίλων και εκτιμητών του έργου του Πετριδείου Ιδρύματος.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε video από τη ζωή και το έργο του μ. Χριστόδουλου Πετρίδη.


Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος ο οποίος και ανέδειξε το φιλανθρωπικό έργο, τις αξίες, το ήθος και τις ευαισθησίες του μ. Χριστόδουλου Πετρίδη.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε ο Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Σίμος Τσέλεπος ο οποίος επεσήμανε το συνολικό έργο του μ. Χριστόδουλου Πετρίδη το οποίο ανέρχεται σε χορηγίες πέραν των €2.000.000 καθώς το έργο και τις δράσεις του Πετριδείου Ιδρύματος το κόστος των οποίων ανέρχεται από το 2004 μέχρι το 2014 στο ποσό των €254,000.

Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του Πετριδείου Ιδρύματος για το 2015 με την χορηγία προς τον Δήμο Πάφου του ποσού των €10,000 για τον εξοπλισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης « Χριστόδουλος Γαλατόπουλος», της χορηγίας των €100,000 για την ανακαίνιση του παλαιού σινεμά «Αττικό/Οθέλλος» και την χορηγία των €10,000 για την δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου.
Αναφέρθηκε επίσης στη προκήρυξη του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ο οποίος έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο ποδοσφαιριστής, αθλητής, εκπαιδευτικός για το ήθος και την αρετή του Ανδρέας Στυλιανού και το ζεύγος Χρύσανθου και Ντίνας Κακογιάννη για την διαχρονική τους προσφορά στη κοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης παραχωρήθηκαν οι ετήσιες χορηγίες προς τα Σωματεία της Πάφου, Γυμναστικός Σύλλογος «Κόροιβος», Παφιακός Σύλλογος Αθλοπαιδιών, Ναυτικός Όμιλος, Α.Π.Ο.Π, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και στο Σώμα Προσκόπων Πάφου.