Ετοιμάζονται να “κλείσουν” το Λιμανάκι οι επαγγελματίες ψαράδες

Ετοιμάζονται να “κλείσουν” το Λιμανάκι οι επαγγελματίες ψαράδες

Η αρχή λιμένων με την στήριξη και της τοπικής αρχής τοποθέτησαν ελεγχόμενη πύλη εισόδου στο λιμανάκι η οποία λειτούργησε τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείτο κάποια βράδια στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου με την είσοδο οχημάτων.

Η απόφαση αυτή ωστόσο προκαλεί προβλήματα στους επαγγελματίες οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να μπαινοβγαίνουν όποτε θέλουν αλλά και ούτε να σταθμεύουν δίπλα από τις βάρκες τους τα οχήματα τους.


Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της επιτροπής παράκτιας αλιείας Πάφου Λεωνίδας Λεωνιδου το τελευταίο είναι η σημαντικότερη δυσκολία για τους επαγγελματίες οι οποίοι συναντούν πλέον σημαντικά εμπόδια ενώ για κάποιες στιγμές, μέχρι να απομακρύνουν τα οχήματα τους, ο εξοπλισμός τους θα παραμένει χωρίς φύλαξη.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου παράκτιας αλιείας Πάφου Λεωνίδας Λεωνίδου είπε ότι το λιμανάκι της κάτω Πάφου παραδοσιακά χρησιμοποιείται για ψάρεμα και το μέτρο αυτό δυσκολεύει τους ψαράδες να εργαστούν. Για αύριο έχουν συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των επαγγελματιών στην συνοικία του Μουταλου.

Έχουν καλέσει μάλιστα και τους βουλευτές προκειμένου να ζητηθεί η μεσολάβηση τους. Προειδοποιούν ταυτόχρονα ότι αν δεν αλλάξει η απόφαση οι ίδιοι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποκλείοντας σε πρώτο στάδιο τον χώρο του λιμανιού.

Πηγή: Pafoslive