Ευρεία σύσκεψη για το δρόμο Πάφου-Πόλις

Ευρεία σύσκεψη για το δρόμο Πάφου-Πόλις

Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών Πάφου και όλων των κοινοταρχών του διαμερίσματος Χρυσοχούς, συγκαλεί την Τετάρτη, στις 6.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πόλης Χρυσοχούς ο Δήμαρχος Πόλης, Γιώτης Παπαχριστοφή. Στόχος της σύσκεψης είναι να εξετασθούν οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την ανακοίνωση του κράτους ότι προχωρεί άμεσα σε βελτιώσεις του υφιστάμενου δρόμου.

Μιλώντας στον «Φ» ο νέος Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς χαρακτήρισε το θέμα του οδικού δικτύου του διαμερίσματος ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την περιοχή Χρυσοχούς και τόνισε ότι η θέση της περιοχής ως προς τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου και για σχεδιασμό της μελλοντικής κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου, θα πρέπει να είναι καθολική και όχι μόνο θέση του Δήμου Πόλης.


«Η σύσκεψη της Τετάρτης», τόνισε ο Γιώτης Παπαχριστοφή, «θα εξετάσει και το θέμα των χρονοδιαγραμμάτων για το θέμα του δρόμου Πάφου-Πόλης, προκειμένου να αποφασισθεί αν το διαμέρισμα Χρυσοχούς κρίνει ορθή την μέθοδο και τη σειρά που ακολουθεί το κράτος, με την βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου σε άμεσο χρόνο και την μελλοντική επαναφορά του ζητήματος της κατασκευής νέου αυτοκινητόδρομου.
Εκτιμώ ότι θα πρέπει να πιέσουμε για την συμπερίληψη κονδυλίου στον Κρατικό Προυπολογισμό του 2018 για το νέο αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για έναρξη των διαδικασιών, αν τότε οι περιστάσεις το ευνοήσουν».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου