Ευριπίδης Λοϊζίδης: Καταστροφικός ο νόμος του ΗΒ για την τουριστική μας βιομηχανία

Ευριπίδης Λοϊζίδης: Καταστροφικός ο νόμος του ΗΒ για την τουριστική μας βιομηχανία

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου, μετά τα δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο, ότι η Βουλή της Βρετανίας αύριο θα περάσει ένα πολύ αρνητικό νόμο για τα ταξίδια των Βρετανών, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Ευριπίδη Λοιζίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως μέχρι πρότινος ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως θα πάρει απόφαση στις 12 Απριλίου,ώστε πιθανόν να ξεκινήσει η ελεύθερη διακίνηση για τις διακοπές από τις 17 Μαΐου.


Σύμφωνα ωστόσο με τα δημοσιεύματα ο νέος νόμος θα προβλέπει να επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 στερλινών σε όποιον ταξιδέψει χωρίς σοβαρό λόγο πριν τις 30 Ιουνίου από την Μεγάλη Βρετανία, σημειώνοντας πως είναι τόσο απαγορευτικό το συγκεκριμένο διάταγμα που κανείς δεν θέλει να ταξιδέψει. Η δικαιολογία τους δε, είναι, όπως είπε, η αποφυγή μετάδοσης των μεταλλάξεων στην χώρα τους και παρεμπόδιση ενός τρίτου κύματος.

Ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως αν και φέτος χαθεί η αγγλική αγορά, η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δυσχερής για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, σημειώνοντας πως επιπρόσθετα έχουν εμφανιστεί πολλά προβλήματα με την έναρξη έλευσης τουριστών και από άλλες αγορές, όπως του Ισραήλ, και της Ρωσίας.

Υπάρχει, συνέχισε, μια έντονη δυσφορία από πλευράς ξενοδόχων για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών , εκτιμώντας παράλληλα πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους υπαλλήλους των ξενοδοχείων, σε μια προσπάθεια να νιώθει ασφαλής ο κόσμος που θα επισκέπτεται τα ξενοδοχεία αλλά και η προστασία των υπαλλήλων.

Ζήτησε όπως ο τουρισμός τεθεί στις προτεραιότητες του Υπουργού Υγείας.

Το να βρίσκονται 30.000 υπάλληλοι στο ανεργιακό, συμπλήρωσε, δεν αποτελεί λύση. Η λύση, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μια :Τα Εμβόλια και κάλεσε την Κυβέρνηση να βρει τους τρόπους για εμβολιασμό 500.000 πολιτών.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Λοιζίδης ανέφερε πως τα ξενοδοχειακά καταλύματα της Πάφου είναι πανέτοιμα να αρχίσουν την λειτουργία τους αλλά όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αναφερόμενος στο Ισραήλ σημείωσε πως από μέρους της γειτονικής χώρας έχουν εκφραστεί ανησυχίες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών της Δημοκρατίας την στιγμή που αυτοί είναι ασφαλισμένοι λόγω του εμβολιασμού τους με αποτέλεσμα να διατρέχει ο κίνδυνος της μεταφοράς μετάλλαξης του ιού στην χώρα τους σε περίπτωση που επισκεφτούν την Κύπρο.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησε χτες ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου στο πλαίσιο της οποίας είπε, οι ξενοδόχοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον μήνα έναρξης της λειτουργίας της πλειοψηφίας των ξενοδοχειακών μονάδων να είναι ο Ιούλιος.

Πηγή: ΚΥΠΕ