Ευρωεκλογές 2019: Παφίτης υποψήφιος με ΔΗΣΥ που θα κάνει μπαμ;

Ευρωεκλογές 2019: Παφίτης υποψήφιος με ΔΗΣΥ που θα κάνει μπαμ;

Την τακτική που ακολούθησε το 2014 ενόψει των ευρωεκλογών αναμένεται να επαναλάβει σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναζητώντας προσωπικότητες-κράχτες, θεωρώντας όμως πως οι παραδοσιακοί πολιτικοί παραμένουν ακόμα η πιο εκλέξιμη επιλογή.

Από αυτή την κατηγορία οι μνηστήρες είναι πολλοί, καθώς η ρήξη με την Ελένη Θεοχάρους και η προοπτική του ΔΗΣΥ να χτυπήσει τρίτη έδρα προσφέρει νέες ευκαιρίες σε φιλόδοξα στελέχη και όχι μόνο, ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν τα ονόματα τηλε- και άλλων περσόνων που ενδιαφέρονται για τη μετάβαση από τον χώρο τους σε αυτόν της πολιτικής.


Αν και οι διεργασίες βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο καθώς οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το πιθανότερο γύρω στην άνοιξη, η ηγεσία του ΔΗΣΥ αντιλαμβάνεται πως μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τρίτη έδρα, καθώς η αναμενόμενη πολυδιάσπαση του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου ενδέχεται να δώσει την ευκαιρία για μια νίκη γοήτρου την οποία θα μπορεί να ερμηνεύσει ως επικρότηση του κυβερνητικού έργου.

Ωστόσο ο ΔΗΣΥ δεν θα παίζει μόνος του, καθώς η πολυδιάσπαση του λεγόμενου ενδιάμεσου μπορεί να εξελιχθεί σε απορρόφηση του εν λόγω χώρου από το ΕΛΑΜ, το οποίο στη βάση των τακτικών της μητρικής οργάνωσης στην Ελλάδα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τον μέσο ψηφοφόρο του περισσότερο από τα άλλα κόμματα σε μια εκλογική αναμέτρηση τόσο αδιάφορη, όσο είναι για τον μέσο πολίτη οι ευρωεκλογές.

Σε αυτό το στάδιο ο ΔΗΣΥ δεν νιώθει να απειλείται από τις προοπτικές του ΑΚΕΛ, το οποίο αυτή τη στιγμή αναμένει να κρατήσει τη δεύτερη θέση και τις δύο έδρες, με κύριο δυνητικό ατού το ενδεχόμενο καθόδου με συμμετοχή και Τουρκοκυπρίων στο ψηφοδέλτιό του, κάτι που κανένα άλλο ε/κ κόμμα -πόσω μάλλον ο ΔΗΣΥ- δεν μπορεί τόσο εύκολα να επιτύχει.

Νωρίς για ονόματα

Αν και είναι αρκετά νωρίς για ονόματα, η σχέση της Πινδάρου με την Ελένη Θεοχάρους θα καθιστούσε έκπληξη μια συνεργασία με την Αλληλεγγύη (επανάληψη της εκλογικής συνεργασίας του 2014 με τον πρόδρομό της, το ΕΥΡΩΚΟ). Άλλωστε ο Δημήτρης Συλλούρης σε αντίθεση με τότε έχει βρει μια θέση που να ικανοποιεί τις φιλοδοξίες του.

Πέρα λοιπόν από τον Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα επαναδιεκδικήσει την έδρα του στο Στρασβούργο, και πέρα από τη θέση στο ψηφοδέλτιο για τον αριστίνδην υποψήφιο την οποία επιλέγει ο Αβέρωφ Νεοφύτου, απομένουν τέσσερις θέσεις. Ήδη ο Νίκος Τορναρίτης έχει εκφράσει ενδιαφέρον να μεταβεί στην Ευρωβουλή, ενώ και η Στέλλα Κυριακίδου θεωρείται ως μια πιθανή διεκδικήτρια αν και δεν έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Όσον αφορά το όνομα του αριστίνδην, για ακόμα μια φορά συναγερμικοί κύκλοι ανακινούν τη συζήτηση για συμμετοχή του δημοσιογράφου Τάσου Τρύφωνος στο ψηφοδέλτιο, όπως έγινε και κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές. Παραμένει άγνωστο βέβαια κατά πόσον ο ίδιος θα ενδιαφερθεί τελικά.

Παφίτης Υποψήφιος

Στην Πάφο πάντως οι φήμες οργιάζουν για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο προσωπικότητας που θεωρείται “βαρύ πυροβολικό” με αναγνωρισιμότητα τόσο εντός της Επαρχίας αλλά και ανά το Παγκύπριο.

Πηγή: Πολίτης