Εύρος Λοϊζίδης: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ. Φαίδωνα!

Εύρος Λοϊζίδης: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ. Φαίδωνα!

H ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στην Πάφο είναι ένας από τους λόγους που υπέβαλλα την υποψηφιότητά μου. Δυστυχώς στην ανάρτηση σας, αποδεικνύεται ότι κύριο μέλημά σας είναι να δικαιολογήσετέ τις αποφάσεις σας οι οποίες δεν υπηρετούν το συμφέρον της Πάφου και των δημοτών.  

Εν αντιθέσει με εσάς κ. Φαίδωνος, δεν υπήρξα, δεν είμαι και δεν φιλοδοξώ να γίνω πολιτικός καριέρας!


Κατέθεσα την υποψηφιότητα μου ως απλός υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος και διεκδικώ τη διασφάλιση του σεβασμού, της υπερηφάνεια και της αξιοπρέπειας του κάθε συνδημότη μας.

Στο πλαίσιο αυτό και προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να απαντήσω με δεδομένα και τεκμήρια στην απέλπιδα προσπάθεια αποπροσανατολισμού που ματαίως επιχειρήσατε να κάνετε με την ανάρτησή σας, την επομένη της διεξαγωγής της μεταξύ μας τηλεμαχίας στο ΡΙΚ1.

κ. Φαίδωνα στην προσπάθειά σας να διαφοροποιήσετε τα καίρια σημεία, τα οποία ετέθησαν στη συζήτησή μας, φτάσατε στο σημείο να με αποκαλείτε ψεύτη, αλλοιώνοντας την ουσία των λεχθέντων. Έχω λοιπόν την υποχρέωση να απαντήσω στην υβριστική σας ανάρτηση, υπενθυμίζοντας το τι ακριβώς λέχθηκε και παραθέτοντας τα τεκμήρια και τις πηγές που επιβεβαιώνουν την αλήθεια των όσων ανέφερα. Αυτό θα επιτρέψει στους δημότες της Πάφου, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα!

ΑΛΗΘΕΙΑ 1

Δανεισμός Δήμου Πάφου:

Με σωρεία αριθμών και παρεμφερών επεξηγήσεων με αποκαλέσατε ψεύτη όταν ανέφερα ότι ο Δήμος Πάφου είναι υπερδανεισμένος, χωρίς τη δυνατότητα για περαιτέρω δανεισμό, υπό τις σημερινές οικονομικές συνθήκες. Αυτό είναι επικίνδυνο για τον Δήμο Πάφου και κατ’ επέκταση τον δημότη της Πάφου. Παραθέτω την επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου στην παράγραφο 17 που ανάγνωσα ζωντανά στη εκπομπή του ΡΙΚ φαίνεται καθαρά ο προβληματισμός μου.

Με ανησυχεί ιδιαίτερα η προσπάθεια αποπροσανατολισμού και απόκρυψης του πραγματικού προβλήματος που οδηγήσατε τον Δήμο Πάφου .

Μάλλον “ΞΕΧΑΣΑΤΕ” να επισυνάψετε την επιστολή όπως έχετε αναφέρει στην δημοσίευση σας ότι κάνατε.

Αφήνω τα συμπεράσματα στη κρίση του κοινού.

ΑΛΗΘΕΙΑ 2

Λεωφορείο της Αντίστασης:

Η παραπληροφόρηση συνεχίζεται. Όπως σας ξεκαθάρισα και ζωντανά στην εκπομπή του ΡΙΚ βεβαίως επιβάλλεται η δημιουργία μνημείου για το Λεωφορείο της Αντίστασης. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο δικός μου πατέρας μαζί με πολλούς άλλους αντιστάθηκαν κατά του πραξικοπήματος. Το θέμα που εγείρεται είναι  άλλο:

Το στέγαστρο/ κατασκευή η οποία έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται να εγκαινιαστεί στα πλαίσια των προεκλογικών σας  εκδηλώσεων δεν κατέχει καμία νόμιμη άδεια. Η πολεοδομική άδεια στην οποία αναφέρεται εντέχνως η ανακοίνωση σας και η οποία έχει εκδοθεί στις 22.5.2024 (αφού η οικοδομή ήταν ήδη σχεδόν ολοκληρωμένη), αφορά αναδιαμόρφωση/ τοπιοτέχνηση δημόσιου χώρου πρασίνου. Κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην ανάπτυξη/ κατασκευή που ανεγείρεται επιτόπου και αφορά μεταλλική κατασκευή 157 τ.μ. Τέτοιου είδους κατασκευή θα μπορούσε να αδειοδοτηθεί μόνο με την έγκριση του Υπουργικού που δεν κατέχετε. Περαιτέρω το κτίριο που κατασκευάζεται δεν ήταν δυνατόν να χωρέσει στο τεμάχιο το οποίο εσείς αποφασίσατε να κατασκευαστεί, με αποτέλεσμα να γίνει παραβίαση της απαιτούμενης απόστασης (3μ.) από τα οδικά σύνορα. Επιπλέον,  τμήμα του κτιρίου βρίσκεται εντός του εγγεγραμμένου δημόσιου δρόμου. Βλέπε τοπογραφικό.

Δυστυχώς λόγω των ετσιθελικών σας αποφάσεων για ακόμη μια φορά γίνονται έργα παράτυπα και παράνομα τα οποία απώτερο σκοπό έχουν μόνο την προσωπική σας προβολή. Κάθε κατασκευή για να είναι νόμιμη απαιτείται και άδεια οικοδομής πριν την έναρξη εργασιών όπως καλά γνωρίζετε.

Κατανοώ την προσπάθεια σας, την επόμενη μέρα της εκπομπής, πρωί πρωί να προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε τον φάκελο και ασκήσατε έντονες πιέσεις στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου να εκδώσει την Άδεια Οικοδομής χωρίς επιτυχία.

Φαίνεται καθαρά όταν οι προεκλογικές σας ανάγκες το επιβάλλουν, κάθε νόμος και κάθε νόμιμη διαδικασία παύουν να σας απασχολούν .

Θα σταλεί σχετική επιστολή με τις καταγγελίες στον Υπουργό Εσωτερικών, ΕΤΕΚ και Γενικό Ελεγκτή.

ΑΛΗΘΕΙΑ 3

Σχέσεις με κατασκευαστικές εταιρείες:

Δυστυχώς για εσάς τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά βάση των πληροφοριών που έρχονται κοντά μου και ερευνώνται. Για να ακολουθούνται οι ορθές διαδικασίες  θα προβώ σε επίσημη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Δεν μπορώ να αναφέρω οποιοδήποτε στοιχείο κατέχω καθώς θα αποτελεί τεκμήριο στην εξέταση της καταγγελίας.

ΑΛΗΘΕΙΑ 4

Χατίρια για χρόνο έγκρισης πολεοδομικών αδειών:

Με αποκαλείτε ψεύτη διότι ανέφερα ότι γίνονται χατίρια και προσωπικές εξυπηρετήσεις δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις με το αζημίωτο. Σας έχω κατ’ επανάληψη προκαλέσει, και είχατε δεσμευτεί δημόσια, να δημοσιοποιήσετε τον κατάλογο σε ό,τι αφορά τον χρόνο έκδοσης των πολεοδομικών αιτήσεων, «ότι δηλαδή για κάποιους εκδίδουμε γρήγορα τις άδειες, ενώ για κάποιους άλλους γίνεται κωλυσιεργία».

Ο κατάλογος ζητήθηκε να περιλαμβάνει τις ημερομηνίες για το πότε κατατέθηκε η κάθε πολεοδομική αίτηση, πότε έτυχε μελέτης από υπηρεσιακούς, πότε παρουσιάστηκε στην Πολεοδομική Επιτροπή, πότε έτυχε έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο,  πότε την υπογράψατε και πότε τελικώς αυτή δόθηκε στον δικαιούχο. Επίσης να αναφέρετε  για πόσες πολεοδομικές άδειες το τελευταίο διάστημα παρακάμψατε τις διαδικασίες και με σημείωμα οδηγήθηκαν για έγκριση στην ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γεγονός ότι δεν δώσατε στη δημοσιότητα τον εν λόγω κατάλογο σας αφήνει εκτεθειμένο έναντι των δημόσιων σας δεσμεύσεων, της διαφάνειάς και των δημοτών.

ΑΛΗΘΕΙΑ 5

Χρήση αριθμών, κατά το δοκούν:

Στην προπαγανδιστική σας ανάρτηση επιχειρείτε μέσω μιας αυθαίρετης και επιλεκτικής απομόνωσης αριθμών, να παραφράσετε την ουσία όσων ανέφερα, κατά την τελευταία τηλεοπτική μας αναμέτρηση.

Η ουσία του θέματος αφορά το γεγονός ότι ενώ 2023 οι δαπάνες για εγκαίνια και εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου ήταν της τάξης των 77.000 ευρώ, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2024 οι δαπάνες αυτές εκτοξεύθηκαν στις 224.000 ευρώ.

Προσωπικά δεν κρύβομαι πίσω από το εκλογικό μου επιτελείο αλλά υπογραφώ προσωπικά την απαντητική μου ανακοίνωση.

Ο δημότης της Πάφου και η κοινωνία ας κρίνει.

 

Εύρος Λοϊζίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου
26/05/2024