Ζωτικής σημασίας η επέκταση του κοιμητηρίου

Ζωτικής σημασίας η επέκταση του κοιμητηρίου

«Ανάσα» στο πιεστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την έλλειψη ταφικών χώρων, συνιστά για τον Δήμο Πάφου η προώθηση των διαδικασιών χωροθέτησης της επέκτασης του υφιστάμενου κοιμητηρίου. Συνολικά 370 νέοι ταφικοί χώροι θα δημιουργηθούν στο τεμάχιο γης που αγοράστηκε από τον Δήμο από ιδιώτη δίπλα από το υφιστάμενο κοιμητήριο της Πάφου, με τις διαδικασίες να προχωρούν τάχιστα.

Μιλώντας στον «Φ» ο δημοτικός σύμβουλος Πάφου της ΕΔΕΚ, Βάσος Δημητρίου, ανέφερε ότι η επέκταση του υφιστάμενου κοιμητηρίου κρίνεται ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πόλη, δεδομένου ότι επί της ουσίας το κοιμητήριο της εδώ και χρόνια λειτουργούσε χωρίς κανένα ταφικό χώρο διαθέσιμο.


«Θα έλεγα ότι το έργο είναι εύκολο, υπό την έννοια ότι αφορά ουσιαστικά μια περίφραξη και την ετοιμασία του εδάφους για να δημιουργηθούν οι νέοι τάφοι», επεσήμανε.

«Συνεπώς, ο νέος χώρος, που θα προσφέρει άλλους 370 τάφους, θα αποσυμφορήσει το κοιμητήριο και θα κάνει τις ταφικές διαδικασίες τόσο σοβαρές όσο πρέπει να είναι».

Ο Βάσος Δημητρίου επεσήμανε ωστόσο ότι η επέκταση του κοιμητηρίου θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ως προσωρινή λύση για τον Δήμο Πάφου και δεν θα πρέπει να εγκαταληφθεί η περίπτωση του νέου, περιφερειακού κοιμητηρίου στην περιοχή της Αχέλειας.

«Δόθηκαν λεφτά για τις μελέτες εκείνες, εκπονήθηκαν σχέδια και είναι αδιανόητο να έρχεται σήμερα το ίδιο το κράτος να μας λέει ότι πρέπει να πληρώσουμε για απόκτηση της γης, η οποία είναι χαλίτικη», τόνισε.

«Θα πρέπει ως Δήμος Πάφου να εμμείνουμε στην προώθηση του περιφερειακού κοιμητηρίου, αφού οι νέοι αυτοί χώροι στο υφιστάμενο κοιμητήριο θα μας διευκολύνουν για μικρό μόνο χρονικό διάστημα».

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου