Η αγάπη προς τα ζώα εξυψώνει τον άνθρωπο

Η αγάπη προς τα ζώα εξυψώνει τον άνθρωπο

Ο σεβασμός προς το δικαίωμα να ζει κάποιος με αξιοπρέπεια


– είτε αυτός είναι άνθρωπος, είτε είναι ζώο – αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και στοιχείο πολιτισμού ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σοφοκλέους που εκπροσώπησε τον Δ. Πάφου στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το πρωί στην πλατεία του Κάστρου ο Παφιακός Σύνδεσμος Προστασίας των Ζώων.

Ο δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής, και με βάση αυτό το δεδομένο, – όπως είπε- “εμείς εδώ στην Πάφο-στη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017-έχουμε κάθε λόγο ,αλλά και υποχρέωση ,να ενδιαφερόμαστε και να νοιαζόμαστε για την ευημερία και την φροντίδα των ζώων που αποτελούν μέρος της καθημερινής ανθρώπινης ζωής”.

O κ Σοφοκλέους ανέφερε πως μπορεί στην δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής ανέχειας ,η φιλοζωία να αποτελεί μια μορφή πολυτέλειας, όπως ισχυρίζονται πολλοί, όμως συνέχισε “ εάν όμως θεωρήσει κάποιος ότι η κρίση που διέρχονται οι σύγχρονες κοινωνίες – και βεβαίως η δική μας – είναι πρωτίστως κρίση του συνολικού αξιακού μας συστήματος, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται ότι ο σεβασμός προς το δικαίωμα να ζει κάποιος με αξιοπρέπεια – είτε αυτός είναι άνθρωπος, είτε είναι ζώο – αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και στοιχείο πολιτισμού” .

H εκδήλωση του Παφιακού Συνδέσμου Προστασίας των Ζώων διοργανώνεται για 17η συνεχόμενη χρονιά στέλνοντας το μήνυμα ότι η αγάπη και η φροντίδα προς τα ζώα ,εξυψώνει και τιμά τον άνθρωπο. Η εκδήλωση περιλάμβανε διαγωνισμούς , και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.