Η Αειφόρος Διαχείριση του Περιβάλλοντος …σεμινάριο που διοργάνωσε το ΕΒΕ Πάφου

Έληξε με επιτυχία το μονοήμερο σεμινάριο με θέμα


«Η αειφόρος Διαχείριση του Περιβάλλοντος στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Πολιτικής και της Αναπτυξιακής Στρατηγικής» που διοργανώθηκε από το Ε.Β.Ε Πάφου σε συνεργασία με το Τμ. Περιβάλλοντος  του  Υπ. Γεωργίας, Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος και τον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών – Πάφου. Το πρόγραμμα έγινε στην εκπαιδευτική αίθουσα του Επιμελητηρίου Πάφου και το παρουσίασαν ανώτερα στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος του αρμόδιου Υπουργείου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Λεπτός στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που έχει στις μέρες μας η έννοια της εταιρικής περιβαλλοντικής συνείδησης ως και η πιστή τήρηση της Κυπριακής και κατ’ επέκταση Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σε θέματα περιβάλλοντος. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ενίσχυσης των αειφόρων δράσεων των επιχειρήσεων στην Κύπρο με όλα τα πλεονεκτήματα στη προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη τοπική κοινωνία.  

Παράλληλα ευχαρίστησε την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού για την διαχρονική συνεργασία και την μεγάλη συμβολή της σε θέματα κατάρτισης και συνεχούς επιμόρφωσης.

Από την πλευρά του, όπως αναφέρεται, ο κ. Χαράλαμπος Χατζηπάκκος, Ανώτερος Λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος αφού συνεχάρη το Επιμελητήριο για το πρωταγωνιστικό του ρόλο σε θέματα επιμόρφωσης και ενημέρωσης του Επιχειρηματικού κόσμου της Επαρχίας Πάφου, αναφέρθηκε στους στόχους του σεμιναρίου που είναι η ενημέρωση για τις ισχύουσες κρατικές και Ευρωπαϊκές νομοθεσίες/οδηγίες σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα, καθώς και οι τεχνικές και η μεθοδολογία που ακολουθείται για την εκπόνηση και αξιολόγηση περιβαλλοντικών μελετών.        

Οι συμμετέχοντες έλαβαν στο τέλος του σεμιναρίου πιστοποιητικό παρακολούθησης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ