Η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου λειτουργεί ως κανάλι επικοινωνίας

Η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου λειτουργεί ως κανάλι επικοινωνίας

Την προσφορά προγραμμάτων, ατομικών και οικογενειακών συμβούλων που προσφέρει η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου, εξήρε στο πλαίσιο του χαιρετισμού του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ Ομήρου που παρέστη στο συνέδριο που διοργάνωσε η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας της , στο χώρο διαλέξεων του Λυκείου Γεροσκήπου σημείωσε πως « η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης εκδίδει επίσης το περιοδικό , Επιλέγω Ζωή, που περιλαμβάνει θέματα πρόληψης παιδαγωγικά εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά θέματα», και λειτουργεί, – όπως είπε, ως κανάλι επικοινωνίας με τους γονείς αλλά και τους νέους της κοινότητας.


Όλες αυτές οι υπηρεσίες συνέχισε, προσφέρονται δωρεάν στην τοπική κοινωνία σε κάθε πολίτη ή επαγγελματία με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα τους.

Ο κ Ομήρου ανέφερε επίσης πως στόχος της δημοτικής ομάδας Πρόληψης Γεροσκήπου είναι μέσα από σχεδιασμένα προγράμματα να εκπαιδεύσει να ενεργοποιήσει να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει σε πολλά επίπεδα διαφορετικές ομάδες πληθυσμού της κοινότητας , γονείς, παιδιά, έφηβους, επαγγελματίες και άλλους.

Οι εθελοντές της δημοτικής ομάδας πρόληψης σημείωσε αλλά και όλοι οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν με βασική ιδέα την φιλοσοφία της « πως η Πρόληψη αφορά σ’ όλους» έχουν πιστέψει ότι η δραστηριοποίηση των απλών πολιτών μπορεί να αποδώσει καρπούς και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των εξαρτήσεων αλλά και κάθε είδους παραβατικής η επικίνδυνης συμπεριφοράς.

Καταλήγοντας οκ Ομήρου ανέφερε πως η δημοτική ομάδα πρόληψης συνεργάζεται με φορείς τη τοπικής αυτοδιοίκησης ,του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού το Αντιναρκωτικό Συμβουλίου Κύπρου και πολλούς άλλους φορείς στην Κύπρο την Ελλάδα και το εξωτερικό .

Εξάλλου η επιστημονική συνεργάτιδα της Δημοτικής Ομάδας Πρόληψης Γεροσκήπου κ. Σοφία Καραβασίλη, MScΚοιν. Λειτουργός στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως οι εθελοντές της ΔΟΠ αλλά και όλοι οι άνθρωποι που την πλαισιώνουν , βρίσκονται στην διάθεση του κάθε δημότη που επιθυμεί να προσφέρει στους συνανθρώπους του εθελοντικά ή χρειάζεται ατομική συμβουλευτική.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως η Δημοτική Ομάδα Πρόληψης Γεροσκήπου απο την αρχή της ίδρυσης της είχε και έχει ως στόχο να εμπλέξει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς αλλά και όλους του δημότες του Δήμου Γεροσκήπου σε θέματα πρόληψης.

Όπως ήδη γνωρίζετε συνέχισε, εδώ και 10 χρόνια αφουγκράζεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κυπριακής οικογένειας και αυτό γίνεται εφικτό υλοποιώντας όπως ανέφερε προγράμματα : πρόληψης και αγωγής υγείας σε παιδιά και εφήβους, εκπαίδευσης εκπαιδευτικών – εθελοντών και ενημέρωσης γονέων γύρω από τα ζητήματα ανατροφής των παιδιών και ψυχοκοινωνικά θέματα.

Ο κ. Παυλίδης εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην στήριξη των γονιών και στην ψυχική υγεία των ίδιων των παιδιών του Δήμου ενώ θα γίνουν και πολύτιμος οδηγός όπως είπε στη θεμελίωση μιας ουσιαστικής και ανοικτής σχέσης με τα παιδιά.

Κάλεσε τέλος και τους νέους εθελοντές να έρθουν στην δημοτική ομάδα πρόληψης και να ενισχύσουν το έργο που επιτελεί .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/