Η ΕΔΕΚ προτείνει διεθνή διάσκεψη με αποκλειστικό θέμα την διεθνή πτυχή του κυπριακού, λέει ο Γ. Ομήρου

Η ΕΔΕΚ προτείνει διεθνή διάσκεψη με αποκλειστικό θέμα την διεθνή πτυχή του κυπριακού, λέει ο Γ. Ομήρου

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου


κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απάντηση στις αναφορές του κατοχικού ηγέτη στην ομιλία του σε εκδήλωση για τα πανηγύρια της 39ης επετείου της τουρκικής εισβολής , σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε – ο κ Ομήρου, ο κατοχικός ηγέτης επανήλθε με την πρόταση πενταμερούς διάσκεψης.

Ο κατοχικός ηγέτης σημείωσε ο κ Ομήρου, έχει επιδοθεί τις τελευταίες εβδομάδες σε παραλήρημα αδιαλλαξίας, σωβινισμού και μίσους εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού.

Στηριζόμενος συνέχισε, στις λόγχες του τουρκικού κατοχικού στρατού εμφανίζεται,

με « μέθην και υπεροψίαν », και απειλεί- όπως είπε-, με θρασύτητα και προπέτεια.

Καλούμε, είπε τη κυβέρνηση να δώσει απάντηση, προτείνοντας διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή του ΟΗΕ, της Ε.Ε., των τριών εγγυητριών δυνάμεων και της Κυπριακής Δημοκρατίας με αποκλειστικό θέμα την διεθνή πτυχή του κυπριακού. Επίσης συνέχισε, την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής, την απομάκρυνση των εποίκων και την κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων του 1960.

Ο κ Ομήρου ανέφερε επίσης, πως η ΕΔΕΚ, εισηγείται όπως αυτή η πρόταση για διεθνή διάσκεψη με αποκλειστικό θέμα την διεθνή πτυχή του κυπριακού, να διεργαστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία προς τον Οργανισμό

Ηνωμένων Εθνών, προς την Ε.Ε. και προς τις εγγυήτριες δυνάμεις.

Πρόσθεσε ακόμη , πως αν η τουρκική πλευρά , επιθυμεί πράγματι διεθνή διάσκεψη , «ας προσέλθει», και « ιδού η ρόδος», όπως είπε.

«Πρέπει να ξεριζωθεί από το σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας η φοροδιαφυγή»

Καρκινώματα χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Κ.Σ ΕΔΕΚ και πρόεδρος της Βουλής την φοροδιαφυγή και την φοροαποφυγή, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να ξεριζωθούν από σώμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυπριακής κοινωνίας.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σημείωσε , τις πρωτοβουλίες, τις προσπάθειες και τα μέτρα που λαμβάνει το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, για να πατάξει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

Πρόσθεσε επίσης, πως η ΕΔΕΚ είναι έτοιμη να εγκρίνει και νέες νομοθεσίες οι οποίες θα βελτιώνουν το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς. Είναι έτοιμη συνέχισε, «να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις , για να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε δυνατότητες διαφυγής, από την επιβολή, και την είσπραξη, τόσο τοΦόρου Εισοδήματος , όσο και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Είναι καθήκον είπε ο κ Ομήρου να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τις προσπάθειες τόσο του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, όσο και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας γιατί αυτό που συμβαίνει είναι , κλοπή σε βάρος του δημοσίου και κλοπή όπως είπε, στην πραγματικότητα , σε βάρος του απλού πολίτη.

Ο κ Ομήρου είπε ακόμη, πως η Βουλή θα πρέπει να είναι έτοιμη, να ψηφίσει οποιαδήποτε φορολογικά νομοσχέδια, τα οποία κρίνονται από την κυβέρνηση ότι είναι απαραίτητο να ψηφιστούν, προκειμένου να υπάρξει βελτίωση της υφιστάμενης φορολογικής νομοθεσίας, και την ολοκλήρωση κατέληξε, μιας δέσμης νομοθετικών μέτρων που δεν αφήνουν περιθώριο σε κανένα φοροφυγά να διαφεύγει.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/