Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων κατάντησε “γιοφύρι της Άρτας”

Η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων κατάντησε “γιοφύρι της Άρτας”

Ανήσυχοι εμφανίζονται ξανά παράγοντες και φορείς της Πάφου για το μεγάλο έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου, μετά τις δυσλειτουργίες που οδηγούν μέχρι και σήμερα στην διακοπή των εργασιών.


Οι εν λόγω φορείς εκφράζουν ολοένα και εντονότερα το τελευταίο διάστημα τις αμφιβολίες τους κατά πόσο όλα θα είναι ολοκληρωμένα την καλοκαιρινή περίοδο του 2021.

Ουσιαστικά η μόνη αντιληπτή από τους διερχόμενους και επισκέπτες εξέλιξη στο θέμα εδώ και δύο χρόνια, αποτέλεσε η εγκατάσταση της μήκους 400 μέτρων πεζογέφυρας που θα συνδέει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Κάτω Πάφου, με τη μια άκρη της να βρίσκεται στο σημείο που είναι το γνωστό ξενοδοχείο Roman και την άλλη στον λόφο της Φάπρικας. Η πεζογέφυρα διέρχεται σε μεγάλο ύψος πάνω από την λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, και θα δίνει την δυνατότητα για ένα εντυπωσιακό πλάνο στους περιπατητές και επισκέπτες των αρχαιοτήτων, όταν ωστόσο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οπτικά ολόκληρη την αρχαιολογική περιοχή της Πάφου, μετά την πρόοδο των ευρύτερων εργασιών.

Το μεγάλο έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη και την επαρχία της Πάφου, αφού πλέον θα δοθεί η δυνατότητα της περαιτέρω ανάδειξης του σπάνιου αρχαιολογικού πλούτου της Πάφου διεθνώς. Γι’ αυτό και οι τοπικοί φορείς πιέζουν πλέον ολοένα και πιο φορτικά ώστε να σταματήσει η εικόνα που επικρατεί εδώ και μήνες στην είσοδο της περιοχής του λιμανιού που δείχνει ένα εργοτάξιο χωρίς καμία πρόοδο.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Δήμος Πάφου, με την σύμφωνο γνώμη και απόφαση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανέλαβε ο ίδιος την προώθηση του νέου διαγωνισμού, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση καταγράφονται προβλήματα και καθυστερήσεις που δεν έχουν μέχρι σήμερα επιτρέψει την κατακύρωση του διαγωνισμού ώστε να μπουν και πάλι συνεργεία στην περιοχή.

Πηγή: Φιλελεύθερος