Η Κυβέρνηση να άρει τα δυσβάστακτα μέτρα στην Πάφο

Η Κυβέρνηση να άρει τα δυσβάστακτα μέτρα στην Πάφο

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Πάφου, υπό το φως των νέων επιδημιολογικών δεδομένων και των τελευταίων εξελίξεων καλεί την κυβέρνηση, να αναθεωρήσει την απόφαση της για κλείσιμο της Επαρχίας Πάφου. Οι πρόσφατες δηλώσεις του μέλους της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ. Λεόντιου Κωστρίκη, αλλά και τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Επιπρόσθετα ο μικρός σχετικά αριθμός κρουσμάτων που εντοπίζονται στους ελέγχους που διεξάγονται καθημερινά στους πολίτες και εργαζόμενους στην Πάφο, δεικνύει αφενός το υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης των συμπολιτών μας με τα σχετικά διατάγματα αλλά αφετέρου και το χαμηλό δείκτη μεταδοτικότητας του ιού στην Επαρχία της Πάφου.


Στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την επιστημονική ομάδα που υπερβάλλει καθημερινά εαυτόν στον αγώνα για αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην κατακρίνουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για κλείσιμο της Πάφου, μια απόφαση που λήφθηκε με πολιτικά και μόνο κριτήρια, θυματοποιώντας για μια ακόμη φορά την Επαρχία μας.

Η άδικη και ατεκμηρίωτη απόφαση της Κυβέρνησης, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη κατάσταση των εργαζομένων αλλά και των επιχειρήσεων της Πάφου. Ενώ το πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εστίαση και τον τουρισμό είναι συντριπτικό, η πλειοψηφία των οποίων θα οδηγηθεί σε κλείσιμο αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα.

Σημειώνουμε επίσης την απόφαση της Κυβέρνησης για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών στα Λύκεια σε Λεμεσό και Πάφο, εξέλιξη που δημιουργεί ουσιαστικά μαθητές δύο ταχυτήτων και που επηρεάζει αναμφίβολα την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κυβέρνηση καλείται άμεσα να κάνει δεύτερες σκέψεις αίροντας τα δυσβάστακτα μέτρα που ισχύουν τις τελευταίες μέρες για την Πάφο.

Εν κατακλείδι με την ευκαιρία αυτή ως ΑΚΕΛ Πάφου, επαναφέρουμε την εισήγηση μας, να κηρυχτεί η Επαρχία της Πάφου, ως πληγείσα περιοχή από την πανδημία λαμβάνοντας και τις ανάλογες κρατικές ενισχύσεις.

Πάφος, 23/11/2020