Η Κύπρος σε κρίση : Χρονικό και νέα πορεία από το «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο »

10 χρόνια συμπληρώνει φέτος το «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο»,


που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος. Ένας δυναμικός και ενδιαφέρων κύκλος διαλέξεων προσκαλεί τους κατοίκους, όλων των ηλικιών της Πάφου σε έναν γόνιμο διάλογο για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας σήμερα, αλλά και για θέματα ιστορικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Γεροσκήπου.

Η 3η διάλεξη, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 7.00μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, φιλοξενεί τον κ. Σωφρόνη Κληρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας.

Κατά τη διάλεξη, ο κ. Κληρίδης θα σκιαγραφήσει την πορεία της κυπριακής οικονομίας την τελευταία δεκαετία, αναδεικνύοντας τους εξωτερικούς παράγοντες και τις τοπικές πρακτικές και πολιτικές που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Σκοπός της διάλεξης, όπως αναφέρεται, είναι ο εντοπισμός των βασικών χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει η κυπριακή οικονομία για να μπορέσει να μπει σε μια πορεία υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης. 

ΚΥΠΕ/ΚΠ/