Η λύση είναι μαγειρεμένη με φυσικό αέριο

Η λύση είναι μαγειρεμένη με φυσικό αέριο

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν έκανε κανενός την χάρη να παραβρεθεί στην Πάφο και να μιλήσει.


Είναι μάλλον στα πλαίσια της εκστρατείας της Τουρκίας για να πεισθούν και οι άπιστοι Ελληνοκύπριοι. Είναι φανερό ότι τον τελευταίο καιρό γίνονται έντονες διαβουλεύσεις να κλείσει το κυπριακό. Άλλωστε το είπε και ο Ταλάτ ότι σήμερα οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ή το επιβάλλουν για την Τουρκία μάλλον ήθελε να πει. Ποιες είναι άραγε οι συνθήκες σήμερα που το επιβάλλουν για την Τουρκία και δεν το επέβαλαν το 2004 με το σχέδιο Ανάν; Το σχέδιο Ανάν ήταν μια έξυπνη παγίδα για να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία και να διαπραγματεύεται η Τουρκία για την ΑΟΖ με Ισραήλ Λίβανο, Αίγυπτο κλπ. Το νέο σχέδιο που προωθείται είναι βασικά και πάλι το σχέδιο Ανάν με την διαφορά ότι παρουσιάζεται με διαφοροποιημένους όρους και λέξεις που ενοχλούσαν τους Ελληνοκυπρίους.

Η Τουρκία μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν όσο και αν φαίνεται παράξενο έχασε μεγάλο μέρος της γεωστρατηγικής της θέσης. Το κολοβωμένο κυπριακό κράτος όσο μικρό και αν είναι εμποδίζει, τουλάχιστον στα νόμιμα πλαίσια να έχει λόγο στην Μεσόγειο. Ο χρόνος φαίνεται αυτή την φορά να εργάζεται υπέρ των ελληνοκυπρίων. Όσο καθυστερεί η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας τόσο παγιώνονται οι συμφωνίες της κυπριακής Δημοκρατίας με το Ισραήλ και αυξάνεται ολοένα η πιθανότητα να ολοκληρωθεί και συμφωνία με την Ελλάδα.

Η παρουσία του Ρωσικού στόλου στην περιοχή είναι μια φανερή απόδειξη ότι η Ρωσία θέλει να έχει λόγο στην περιοχή. Οι εξελισσόμενες διακρατικές συμφωνίες τόσο της Ελλάδας όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας περιορίζουν τα σχέδια της Τουρκίας αλλά ενοχλούν σε μεγάλο βαθμό τις ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτόν οι ΗΠΑ πιέζουν το Ισραήλ αλλά και την Τουρκία να τα ξαναβρούν ούτως ώστε να μπορέσει να πιεστεί ακόμη περισσότερο η Κύπρος να υπογράψει τον επικήδειο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έτσι θα ευοδωθούν τα σχέδια τους για την διάλυση της Κυπριακού κράτους όπως τα ‘χουν σχεδιάσει.

Οι εξελίξεις στην Κροατία φαίνεται ότι είναι κρίκος στην αλυσίδα για τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και φυσικά για το φυσικό αέριο. Αν εσύ κύριε Μπούτιν θέλεις να έχεις λόγο στην διένεξη Τουρκίας- Κύπρου- Ελλάδας τότε και μεις (ΗΠΑ) θα μοιράσουμε την Κροατία. Μπορεί ακόμη η κρίση στην Κροατία να δημιουργήσει αντιπερισπασμό σε τέτοιο βαθμό που να στρέψει την προσοχή της Ρωσίας προς τον άμεσο γειτονικό της χώρο μέχρι να υπογραφούν οι συμφωνίες της λύσης (κατάλυσης) του Κυπριακού. Το δράμα που παίζεται εις βάρος των ελληνοκυπρίων έχει σκηνοθετηθεί σε μυστική συνάντηση που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 ανάμεσα στο Ερντογάν, Μέρκελ, Σαμαρά, και Γεώργιο Σόρο.. Τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας ήταν η οικονομική κατάρρευση της Κύπρου και η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη. Αμέσως μετά η υπογραφή ενός σκληρού μνημονίου που θα οδηγήσει στην κάμψη της αντίστασης των ελληνοκυπρίων. Πριν να συνέλθουν οι ελληνοκύπριοι άρον, άρον να υπογραφή η λύση και διάλυσης της κυπριακής δημοκρατίας και αντικατάσταση της με δύο ομόσπονδα κράτη.

Ο διαμοιρασμός του φυσικού πλούτου γίνεται με την Τουρκία να παίρνει την μερίδα του λέοντος και ακόμη να επωφελείται από την μεταφορά του με αγωγό, που θα κατασκευαστεί μέσω Τουρκίας. Φτάσαμε στο σημείο όχι μόνο να μην είμαστε τα θύματα της εισβολής, αλλά και να επιβραβεύεται και να ανακηρύσσεται η Τουρκία (θύτης) σε μέγα ευεργέτη της Κύπρου. Μέχρι στιγμής τα πιο πάνω επαληθεύονται με τον πιο πιστό τρόπο. Ο μεν ‘Ερογλου λέει ότι το κοινό ανακοινωθέν μιλά για δύο ξεχωριστές κυριαρχίες άρα θα υπάρξουν δύο κράτη ενώ ο Αναστασιάδης μιλά για δύο σ ένα και μια κυριαρχία και παραμύθια της Χαλιμάς.. Τώρα αν μας κοροϊδεύουν δια στόματος Αναστασιάδη για δύο κρατίδια με μια κυριαρχία, ή δύο κοινότητες με δήθεν ένα κράτος αυτά είναι «μουσκουρούθκια» που λέει και ο απλός κύπριος πολίτης. Μας απειλούν ότι αν δεν γίνει λύση θα γίνει διχοτόμηση.

Αγαπητέ αναγνώστη η διχοτόμηση υπάρχει, απλά δεν συμφέρει, τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας έτσι όπως είναι. Θέλουν κάτι καλύτερο την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και του φαγώματος της υπόλοιπης με την γνωστή μέθοδο της τρομοκρατίας όπως Ίμβρο Τένεδο, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, ποσώς που τους ενδιαφέρει το καλό των Τουρκοκυπρίων και πόσο μάλλον των Ελληνοκυπρίων