Η ολιγωρία του Δήμου Πάφου είχε ως αποτέλεσμα… Μοναγρούλι!

Η ολιγωρία του Δήμου Πάφου είχε ως αποτέλεσμα… Μοναγρούλι!

Από την Δευτέρα, όσοι κάτοικοι της επαρχίας Πάφου, καθώς και οι αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν αδρανή υλικά για απόρριψη, θα πρέπει να κάνουν ένα «ταξίδι» προς το Μοναγρούλλι Λεμεσού για να αφήνουν τα υλικά αυτά. Η αρνητική εξέλιξη προέκυψε μετά το κλείσιμο του χώρου στη Μαραθούντα, ο οποίος ήταν ούτως ή άλλως κλειστός εδώ και μήνες για τα υπόλοιπα αδρανή, αλλά ατύπως δεχόταν τα μπάζα για να μην απορρίπτονται στο περιβάλλον.

Πλέον, από τη Δευτέρα όπως έχουν ενημερωθεί γραπτώς οι τοπικές αρχές, η Μαραθούντα δεν θα δέχεται ούτε τα συγκεκριμένα αδρανή υλικά, γεγονός που δημιουργεί μια εφιαλτική προοπτική για την Πάφο, δεδομένου ότι υπολογίζεται πως πέραν των 300 φορτηγών σε καθημερινή βάση διακινούν τέτοια υλικά στην επαρχία Πάφου.


Η μόνη λύση για τους φορείς της Πάφου, αλλά και για κάθε πολίτη που θα ήθελε να μεταφέρει τα αδρανή του προς απόρριψη, είναι ο χώρος στο Μοναγρούλλι, γεγονός που σημαίνει μια ταλαιπωρία δύο ωρών και ένα αυξημένο κατά εκατοντάδες ευρώ μεταφορικό κόστος. Εκτιμάται ότι η λύση αυτή δεν θα αποτελέσει επιλογή, με αποτέλεσμα να εκφράζονται από όλους φόβοι ότι αργάκια και ερημικές τοποθεσίες σε όλη την επαρχία Πάφου θα «μπαζωθούν» με την παράνομη ρίψη τέτοιων υλικών.

Η κατάσταση αυτή ώθησε από χθες τους αρμόδιους κρατικούς παράγοντες να κινήσουν άρον- άρον τις διαδικασίες αδειοδότησης νέου χώρου και προκήρυξης των προσφορών δημιουργίας του νέου χώρου αδρανών, που εντόπισε ο Δήμος Πάφου σε περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ωστόσο, θα περάσουν όπως υπολογίζεται 14-16 μήνες, διάστημα που εκτιμάται ότι θα αποβεί καταστροφικό για το περιβάλλον με την απόρριψη αδρανών υλικών όπου βρίσκει ο καθένας.

Πηγή: Pafosnet