Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να παλεύει τις αντιξοότητες δήλωσε ο Α. Φακοντής

Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να παλεύει τις αντιξοότητες δήλωσε ο Α. Φακοντής

Το μήνυμα στους εργαζόμενους και την υπόσχεση ότι η ΠΕΟ και η Αριστερά


θα συνεχίσει να παλεύει τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες και θα χαράξει νέους δρόμους εξόδου από την κρίση, το μνημονιακό ζυγό και την ευροζώνη έστειλε από την Πάφο ο Γραμματέας του Τμηματικού Συμβουλίου ΠΕΟ Πάφου Ανδρέας Φακοντής στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Πρωτομαγιά που διοργάνωσε η ΠΕΟ Πάφου στο οίκημα της.

Ο κ Φακοντής ανέφερε πως η πρωτομαγιά αποτελεί την κορυφαία επέτειο της ταξικής τάξης των εργαζομένων, ημέρα μνήμης και τιμής στους πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες του Σικάγο και της Κυπριακής εργατικής τάξης.

Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους όπως είπε του μυαλού και των χεριών σε όλο τον κόσμο αντιμέτωπους με τις συνέπειες μιας βαθιάς και παρατεταμένης συστημικής κρίσης η οποία πρόσθεσε «προκλήθηκε εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων και συντηρητών πολιτικών που ακολουθήθηκαν διεθνώς».

Ο κ Φακοντής ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την κατάρρευση της αξιοπιστίας και την διατάραξη της εμπιστοσύνης των καταθετών με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας.

Η ΠΕΟ και Αριστερά μέσω του Γραμματέα του Τμηματικού Συμβουλίου της ΠΕΟ Πάφου Ανδρέα Φακοντή εξέφρασε την ετοιμότητα της να συμβάλει σε ένα γόνιμο και ένα δημιουργικό διάλογο μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις που δεν θα προαποκλείει καμία εναλλακτική λύση η οποία θα προσφέρει διέξοδο από τα τραγικά αδιέξοδα που οδήγησε η απόφαση του Eurogroup .

Στην εκδήλωση που περιλάμβανε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρευρέθηκαν συνδικαλιστές της τουρκοκυπριακής οργάνωσης Ντεβίς, βετεράνοι συνδικαλιστές, και εκπρόσωποι του Σωματείου του Κουρδιστάν Θεόφιλος, ο Παπαλάζαρος, και οι επαρχιακοί γραμματείς της ΕΚΑ, της ΕΔΟΝ, της ΠΟΓΟ και του ΑΚΕΛ .  

ΚΥΠΕ/ΚΠ/