Η προχειρότητα του Δήμου Πάφου άφησε την ΠΠΕ χωρίς διάκοσμο

Η προχειρότητα του Δήμου Πάφου άφησε την ΠΠΕ χωρίς διάκοσμο

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Πάφου υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία ADM Productions Advertising για εγκατάσταση, συντήρηση και αποσυναρμολόγηση του Χριστουγεννιάτικου Διάκοσμου, έναντι 130 χιλιάδων ευρώ.

Η συμφωνία έγινε στο πλαίσιο της αντικατάστασης του παλαιού διάκοσμου ώστε να συνάδει με το νέο πρόσωπο της πόλης και προέβλεπε στολισμό της εισόδου της πόλης, των κυκλικών κόμβων του Παφιακού, του Αναβαργούς, της Κάτω Πάφου, της οδού Μακαρίου, Πάφου Χρυσάνθου, μέρους της Ευαγόρα Παλληκαρίδη και της Λεωφόρου Ποσειδώνος, καθώς και των πλατειών Κέννεντυ και Κωστή Παλαμά.


Τελικά η εταιρεία αποδείχτηκε ανεπαρκής, καθώς αδυνατούσε όχι μόνο να τοποθετήσει το διάκοσμο, εγκαίρως, αλλά και να τοποθετήσει τα όσα προέβλεπε.

Ο Δήμος Πάφου με επιστολή του προς την εταιρεία επισημαίνει τις παραλείψεις και προειδοποιεί ότι ναι μεν τα συνεργεία του Δήμου θα τοποθετήσουν και θα αφαιρέσουν τον διάκοσμο, αλλά τα έξοδα θα υπολογιστούν και θα επιβαρύνουν την εταιρεία.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς του Δήμου Πάφου, η εταιρεία παρέλειψε να τοποθετήσει τον διάκοσμο εντός της προθεσμίας που προβλέπουν τα συμβόλαια, δεν απέστειλε και δεν εκτελώνισε έγκαιρα τον εξοπλισμό, ο διάκοσμος που τελικά έφτασε δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές των όρων των συμβολαίων, ενώ η εταιρεία αδυνατούσε πλήρως να τοποθετήσει το διάκοσμο, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί από συνεργεία του Δήμου Πάφου.

Βάσει των συμβολαίων προβλέπονταν συγκεκριμένος διάκοσμος για κάθε σημείο, και συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών. Πέραν αυτών η εταιρεία δεν κατέθεσε εγγυητική, όπως προέβλεπαν τα συμβόλαια ενώ της καταβλήθηκε προκαταβολικά, ποσό 45 χιλιάδων ευρώ.

Ο Δήμος Πάφου ήδη ανέθεσε την υπόθεση σε νομικό σύμβουλο και προειδοποιεί ότι επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, οπόταν η υπόθεση δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στα Δικαστήρια.

Από την όλη υπόθεση βεβαίως προκύπτουν και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με τον έγκαιρο προγραμματισμό από πλευρά δήμου Πάφου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν άλλοι προσφοροδότες πέραν της συγκεκριμένης εταιρείας. Ευτυχώς ο Δήμος Πάφου δεν έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά, πέραν της ταλαιπωρίας και της απουσία του διάκοσμου που επιθυμούσε και αξίζει το νέο πρόσωπο της πόλης μας.

Τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν σκληρά τις προηγούμενες ημέρες για να συμπληρώσουν τα κενά, έστω και με διάκοσμο διαφορετικό από αυτόν που προέβλεπαν τα συμβόλαια.

Πηγή: Αδέσμευτος