Η Τεχνική Σχολή Πάφου προωθεί την ανακύκλωση

Η Τεχνική Σχολή Πάφου προωθεί την ανακύκλωση

Σημαντική δράση για την ανακύκλωση αναπτύσσουν οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου στο πλαίσιο του στόχου για καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης ως ιδέα αλλά και πράξη, που έθεσε το σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Σχολής, Θεόδωρος Φ. Ηλία.

Οι δραστηριότητες των μαθητών και Διεύθυνσης της Σχολής δεν περιορίζονται στη γενική προσπάθεια συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και στο διαχωρισμό των υλικών. Σημαντικά οικοσυστήματα απειλούνται από την κατανάλωση χαρτιού, ενώ πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε τεράστιες ποσότητες χαρτιού καθημερινά (πχ. ρολό χαρτιού για την κουζίνα, χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα, χαρτιά για φωτοτυπίες και διαφημίσεις, χαρτιά για περιοδικά και εφημερίδες, χαρτιά για φίλτρα καφέ και τετράδια, χαρτοκιβώτια και χαρτιά περιτυλίγματος), επεσήμανε ο κ. Ηλία.


Ειδικά στο χώρο του σχολείου η σπατάλη αυτή διαπιστώθηκε, πρόσθεσε, ότι είναι πολύ εμφανής και ως εκ τούτου, ένας από τους βασικούς στόχους που τέθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν ο περιορισμός του φαινομένου αυτού. Πλαστικά πώματα, μπουκάλια, χαρτί, μπαταρίες, άλλες συσκευασίες, αλλά και τηγανέλαια, είναι μερικά από τα είδη που συλλέγουν οι μαθητές. Για να προωθήσει την ανακύκλωση, η Τεχνική Σχολή Πάφου, ετοίμασε ενημερωτικά φυλλάδια.

Οπως εξήγησε ο Διευθυντής της, “στην προσπάθεια μας αυτή έγινε ενημέρωση των μαθητών με φυλλάδια για τα είδη που μπορούν να ανακυκλωθούν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ανακυκλώσουμε”. Με τον τρόπο αυτό, ανέφερε, δόθηκε έμφαση στην ιδέα της ανακύκλωσης καθώς και στη σημασία του διαχωρισμού των υλικών.

Επεσήμανε περαιτέρω, πως για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο τοποθετήθηκαν αρκετοί κάδοι απορριμμάτων στον εξωτερικό χώρο του σχολείου με τις σωστές σημάνσεις για διαχωρισμό των υλικών που συλλέγονται.

Ένας άλλος τρόπος ανακύκλωσης, ο οποίος υιοθετήθηκε από τους μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου και απέδωσε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα, ήταν η συλλογή πλαστικών πωμάτων από μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ