Θάνος Μιχαηλίδης: Τα νέα αρνητικά δεδομένα θα έχουν κόστος στην οικονομία γενικότερα

Θάνος Μιχαηλίδης: Τα νέα αρνητικά δεδομένα θα έχουν κόστος στην οικονομία γενικότερα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, τόνισε, ότι για μια χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό, η αλλαγή στην κατάταξη της στο χάρτη του ECDC, μόνο αρνητικές εξελίξεις θα επιφέρει.

Εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι η εξέλιξη, όπως είπε, οφείλεται σε κάποιους συμπολίτες μας που αρνούνται να εμβολιαστούν. «Ένα ποσοστό κυπρίων θέλει να διακυβεύσει όχι μόνο την υγεία του, αλλά και την οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό», είπε.


Ο κ. Μιχαηλίδης, σημείωσε ότι οι ξενοδόχοι στην επαρχία Πάφου που στηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό στη βρετανική αγορά, ήλπιζαν ότι από τις 19 Ιουλίου θα άνοιγε η συγκεκριμένη αγορά.

Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση πως με αυτή την ανατροπή θα παγώσει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. «Δεν μπορεί να έχουμε απαίτηση από τους ξένους να έρθουν στην Κύπρο, όταν εμείς οι ίδιοι αφήσαμε τους εαυτούς μας να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, καταφέρνοντας μέσα σε δύο εβδομάδες να αυξήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων με γεωμετρική πρόοδο», είπε.

Παράλληλα, κάλεσε όλους να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, ώστε να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, προειδοποιώντας ότι τα νέα αρνητικά δεδομένα δεν θα έχουν κόστος μόνο στην τουριστική βιομηχανία αλλά και την οικονομία γενικότερα.

Πηγή: Stockwatch