Θάνος Χριστοδούλου: Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Θάνος Χριστοδούλου: Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Επιτακτική ανάγκη για δημιουργία «Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας  στην Πάφο».

Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η πόλη μας τα τελευταία χρόνια επηρεάστηκε και ακόμα επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση. Βλέπουμε τους νέους μας, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις οικογενειάρχες να ξενητεύοντε. Όπως όμως αναφέρει και ο κύριος  Βιράρτη στο βιβλίο του που εκδόθηκε το 2012, “Η Κρίση Θέλει Κρίση’’. Ο τίτλος του βιβλίου με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Τι γίνεται όμως όταν ο νέος, μετά από πολλές σκέψεις, δημιουργεί ιδέες που μπορεί να είναι και καινοτόμες  αλλά δεν έχει κάπου να ρωτήσει και να ενημερωθεί κατάλληλα πως μπορεί να υλοποιήση αυτή του την ιδέα;


Ήρθε η ώρα λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα κέντρο. Το δικό μας κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην πόλη μας. Φυσικά για να λέμε κάτι πρέπει να  τεκμηριώνεται. Το προτείνουμε, αλλά δεν λέμε ότι πρέπει να γίνει σήμερα. Πρέπει  να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αλλά με τις ορθές διαδικασίες για να είναι και βιώσιμο.

Χρειάζεται πρώτα  να γίνει μια μελέτη βιωσιμότητας. Και για να είναι ακόμα πιο βιώσιμο θα έλεγα πώς θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε μια υφιστάμενη περιουσία του δήμου μας η οποία είναι ανεκμετάλλευτη και όχι να κτίσουμε ένα καινούργιο κτίριο για το συγκεκριμένο σκοπό. Αν δεν υπάρχει όμως χώρος διαθέσιμος να δούμε και την επιλογή ενός νέου κτιρίου.

Πως θα λειτουργεί άραγε  το κέντρο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας;

  1. Ενημέρωση- πληροφόρηση: ο πολίτης θα ενημερώνεται για όλα τα διαθέσιμα σχέδια χορηγιών και επιδοτήσεων της Ε.Ε τόσο για την επιχειρηματικότητα αλλά και την καινοτομία.
  2. Συστάσεις για επαγγελματίες: Εφόσον γίνει η ενημέρωση θα δίνετε η ευκαιρία στον κάθε ενδιαφερόμενο να συμβουλεύεται για την διαδικασία ετοιμασίας και υποβολής της πρότασης του για χρηματοδότηση. Επιπρόσθετα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν άλλους επαγγελματίες για παράδειγμα λογιστές, προγραμματιστές, δικηγόρους, αρχιτέκτονες οι οποίοι θα συμβάλλουν στην διαμόρφωση τις τελικής πρότασης αλλά και στην υλοποίηση τις ιδέας τους.
  3. Μικρές Αίθουσες με υπολογιστές: Θα δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να χρησιμοποιούν τις αίθουσες για να κάνουν την έρευνα τους και να συναντούνται για την υλοποίηση τις ιδέας τους.
  4. Αίθουσα συνεδριάσεων – παρουσιάσεων

Ήρθε η ώρα λοιπόν να υποστηρίξουμε τους νέους  αλλά και τους επιχειρηματίες τις πόλης μας ενισχύοντας τόσο την επιχειρηματικότητα όσο και την καινοτομία με την δημιουργία του «Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας».

Χριστοδούλου Αθανάσιος (ΘΑΝΟΣ)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗ.ΣΥ στον Δήμο Πάφου