Θα γίνει Μουσείο η παλιά Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου;

Θα γίνει Μουσείο η παλιά Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου;

Το θέμα της μετακίνησης όλων των τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου στα νέα της κτήρια και της εκχώρησης του κτηριακού συγκροτήματος επί της κεντρικής πλατείας στη δημοτική Αρχή για την αξιοποίησή τους στα πλαίσια της ανάπλασης του ευρύτερου κέντρου, επαναφέρει ο Δήμος Πάφου.

Με επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, η δημοτική Αρχή Πάφου ζητά επίσπευση των διαδικασιών της μεταφοράς αυτής και ολοκλήρωση της κατά την τρίτη φάση των έργων στη νέα Αστυνομική Διεύθυνση, αντί στην τέταρτη φάση που υπολογίζεται ότι θα υλοποιηθεί μέχρι το έτος 2022.


Ο Δήμος Πάφου θεωρεί ότι η συνέχιση της λειτουργίας της Αστυνομίας στο κεντρικότερο σημείο της πόλης δημιουργεί μια λειτουργική και αισθητική αναντιστοιχία στη γενικότερη νέα λειτουργία του αναπλασθέντος εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης. Γι’ αυτό καλεί τον Ιωνά Νικολάου να επιληφθεί της ταχύτερης μετακίνησης των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Πάφου από τα κτήρια αυτά και την επίδοσή τους στον Δήμο Πάφου για την αξιοποίησή τους.

Η τρίτη φάση της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, προνοεί τη μεταφορά σε αυτή του Τμήματος Τροχαίας, συνολικού κόστους 4,6 εκ. ευρώ, ενώ η τέταρτη φάση διαλαμβάνει τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης στα νέα σύγχρονα κτήρια.

Με την ολοκλήρωση της μετακίνησης των υπηρεσιών της Αστυνομίας, θα δοθεί η δυνατότητα στον Δήμο Πάφου να προωθήσει τον εξωραϊσμό και αναβάθμιση του διατηρητέου οικοδομήματος της υφισταμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης, με την κατεδάφιση όλων των παραπηγμάτων στην περιοχή και την αξιοποίησή του με χρήσεις συμβατές με τον χαρακτήρα και το περιβάλλον της όλης περιοχής.

Πηγή: Φιλελεύθερος