Ικανοποίηση κυνηγών από το θήραμα στην Πάφο

Ικανοποίηση κυνηγών από το θήραμα στην Πάφο

Το ένα τρίτο των 7.000 περίπου κυνηγών, εξόρμησαν χθες στην Επαρχία Πάφου για το κυνήγι της φάσσας, του τρυγονιού και του ορτυκιού, σύμφωνα με το Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Άγριας Ζωής – Τμήμα Πάφου.


Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τα αποτελέσματα της χθεσινής κυνηγετικής εξόρμησης, ο κ. Πιττοκοπίτης είπε πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα οποία υπάρχουν, η φετινή χρονιά κυμάνθηκε σε καλύτερα επίπεδα από την περσινή σε σχέση με το θήραμα.

Έχει «χτυπηθεί» περισσότερο θήραμα και αυτό, όπως είπε, διαφάνηκε από τις αναγνωρίσεις που πραγματοποίησαν οι κυνηγοί πριν την έναρξη της πρώτης εκ των πέντε κυνηγετικών εξορμήσεων της θερινής περιόδου.
Σύμφωνα με τον κ. Πιττοκοπίτη, «μέσα στους βιότοπους υπήρχε πολύ θήραμα και αναμένεται πως τα επίσημα στοιχεία που θα ανακοινώσει αργότερα η υπηρεσία θήρας, θα επιβεβαιώνουν ότι η χθεσινή ημέρα ήταν καλύτερη από την αντίστοιχη περσινή».

Εκτίμησε επίσης πως οι πέντε εξορμήσεις που δίνονται στην επαρχία Πάφου είναι υπεραρκετές.

Υστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε από το Ταμείο Θήρας, σημείωσε, έχουν καταγγελθεί έξι περιπτώσεις στην περιφέρεια της Πάφου από το Ταμείο Θήρας εκ των οποίων οι τρεις αφορούσαν κυνήγι χωρίς εν ισχύ άδεια κυνηγίου και οι άλλες τρεις για παραβίαση κλειστών περιοχών.

Ο κ. Πιττοκοπίτης κάλεσε, τέλος, τους κυνηγούς να τηρούν όλους τους γραπτούς και άγραφους νόμους του κυνηγίου, να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό στους συναδέρφους τους αλλά και στις ξένες περιουσίες που τους φιλοξενούν και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να αποφευχθεί η πρόκληση πυρκαγιών και να μην ανάβουν φωτιά σε μη καθορισμένους χώρους.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/