Ικανοποιημένο το ΔΣ του Πάφος 2017 με την συνάντηση Γ.Ομήρου

Ικανοποιημένο το ΔΣ του Πάφος 2017 με την συνάντηση Γ.Ομήρου

Εποικοδομητική χαρακτηρίζει το ΔΣ του Πάφος 2017,


την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 με τον Πρόεδρο της Βουλής και Πρόεδρο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και του προγράμματος του Πάφος 2017, αλλά και της πορείας υλοποίησης του τίτλου.

Παράλληλα τονίστηκε, προστίθεται στην ανακοίνωση, για άλλη μια φορά ότι, ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο την πόλη και επαρχία Πάφου, αλλά είναι ένας ευρωπαϊκός θεσμός, η επιτυχία του οποίου αποτελεί διακύβευμα, ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, η δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΕΕ για τον θεσμό της ΠΠΕ, πρέπει να αντιμετωπιστεί πλέον με την δέουσα προσοχή, αφού η συνεισφορά όλων είναι πολύτιμη και αναγκαία.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης αρκετές άλλες πτυχές του θεσμού, με ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική στήριξη που αναμένει ο οργανισμός από το κράτος και τους μετόχους του Οργανισμού Πάφος 2017, αλλά και την δυνατότητα εξασφάλισης κονδυλίων από την ΕΕ. Πέραν αυτών, τη συζήτηση απασχόλησαν κυρίως, πρακτικά ζητήματα που αφορούν την διαδικασία υλοποίησης του Πάφος 2017, οι τρέχουσες εξελίξεις και διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το ΔΣ του Οργανισμού «ΠΠΕ – Πάφος 2017» και συμμερίστηκε πλήρως τις απόψεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Παράλληλα τόνισε ότι για να καταστεί η Πάφος μια πετυχημένη ΠΠΕ για το 2017, χρειάζονται συλλογικές και συντονισμένες προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Τον κ. Ομήρου πλαισίωσαν στην συνάντηση αυτή, ο βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Φειδίας Σαρίκας και ο Αντιδήμαρχος Πάφου, κ. Μάκης Ρουσής.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/