Ιωνάς: Ο Φαίδωνας δεν εξυπηρετεί τη δικαιοσύνη

Ιωνάς: Ο Φαίδωνας δεν εξυπηρετεί τη δικαιοσύνη

Θα ήταν καλό ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, πρώτα να δίδει οποιαδήποτε στοιχεία έχει στην Αστυνομία, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί και η Αστυνομία να συντονίσει καλύτερα ενέργειές της, ώστε να αιφνιδιάσει στον έλεγχο τα ελεγχόμενα πρόσωπα, και όχι αυτά να προειδοποιούνται μέσα από δημόσιες δηλώσεις, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου μετά από ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως φαίνεται να υπάρχει κόντρα μεταξύ του κ. Φαίδωνος και της Αστυνομίας, ο κ. Νικολάου είπε πως δεν βλέπει να υπάρχει οποιαδήποτε κόντρα. Υπήρξε μια διαφωνία από πλευράς της Αστυνομία, σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Φαίδωνος αντιμετωπίζει αυτά τα πράγματα, πρόσθεσε.


Δεν επικρίνω τον κ. Φαίδωνος για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιμετωπίζει τις καταστάσεις αλλά πιστεύω ότι επειδή είναι καλοπροαίρετες οι προσπάθειές του και στόχος και προσπάθειά του είναι να διωχθούν αυτά τα φαινόμενα, είναι καλύτερα να υπάρξει ένας συντονισμός με εκείνους που έχουν κάτι να καταγγείλουν ή να αναφέρουν ή να παραδώσουν μια πληροφορία ή στοιχεία στην Αστυνομία, ούτως ώστε αυτά τα στοιχεία να δοθούν στις διωκτικές αρχές, επεσήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανέφερε επίσης πως τα στοιχεία αυτά μπορεί ακόμα να δοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα ή ακόμα και σε άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν να κάνουμε με τις διωκτικές Αρχές.

“Αλλά σε καμία περίπτωση να μην περιμένουμε ότι τα θέματα θα διερευνώνται κατά τρόπον αποτελεσματικό μέσα από εξαγγελίες ή δημόσιες δηλώσεις. Δεν εξυπηρετείται ο σκοπός της διερεύνησης με αυτό τον τρόπο. Αντιθέτως ενημερώνονται τα καταγγελλόμενα πρόσωπα για να πάρουν και τα δικά τους μέτρα”, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφορικά με τις καταγγελίες Φαίδωνος σε ό,τι αφορά το Δήμο Αραδίππου, ο κ. Νικολάου αφού επεσήμανε πως έχει δώσει οδηγίες ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει η διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Φαίδωνος, σημείωσε πως θέλει να πιστεύει πως ο Δήμαρχος Πάφου θα συνεργαστεί με τις διωκτικές Αρχές για να διερευνηθούν πλήρως όλες οι καταγγελίες που έχουν γίνει, αλλά και οτιδήποτε άλλο ακόμα προκύψει γύρω από το θέμα το οποίο μπορεί να μην έχει καταγγελθεί από τον κ. Φαίδωνος.

Είπε ακόμη πως ο ίδιος έχει λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις από τον κ. Φαίδωνος και πως έγιναν πάρα πολλές συζητήσεις ώστε ο Δήμαρχος Πάφου να παραδώσει τα στοιχεία ή τις πληροφορίες τις οποίες έχει στην Αστυνομία.

“Θέλουμε μια πλήρη διερεύνηση του θέματος, σε βάθος, και για αυτό το λόγο ο διορισμός του Γενικού Ελεγκτή και όχι ο διορισμός κάποιων ανακριτών θα συμβάλει στη διερεύνηση των καταγγελιών σε επίπεδο ελέγχου”, ανέφερε, προσθέτοντας πως αν προκύψουν οποιαδήποτε στοιχεία ποινικά θα γίνουν ποινικές ανακρίσεις.

Για τις υπόλοιπες αναφορές του κ. Φαίδωνος, επεσήμανε πως αυτός οφείλει να δώσει στην Αστυνομία τα στοιχεία που έχει για να μπορούν να διερευνηθούν ή ακόμα και να διωχθούν (όσοι τυχόν εμπλέκονται σε) εγκλήματα τα οποία επισημαίνει.

Η Αστυνομία ουδέποτε αρνήθηκε να διερευνήσει οποιοδήποτε θέμα, είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως “για το τετραπλό φονικό γίνονται έρευνες, δεν νομίζω να είναι θέμα που αφορά τον κ. Φαίδωνος”.

Αν ο κ. Φαίδωνος γνωρίζει οτιδήποτε, θα ήταν καλό να τα φέρει στην Αστυνομία. Αλλά γίνονται έρευνες, έχουν διοριστεί ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές και διερευνούν το θέμα. Νομίζω ότι οι οποιεσδήποτε δηλώσεις δεν προσθέτουν οτιδήποτε πέραν από εντυπωσιασμό γύρω από το θέμα αυτό, τον τετραπλό φόνο, ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ