Κάτοικοι δίπλα σε κεραία παραπονιούνται για συνεχείς ζαλάδες

Κάτοικοι δίπλα σε κεραία παραπονιούνται για συνεχείς ζαλάδες

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δέχτηκε καταγγελία για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν κάτοικοι, πιθανότατα, από την λειτουργία κεραίας στην περιοχή παρά το Δασούδι επί της Λεωφόρου Ελλάδος, στην Πάφο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, σε επιτόπου επίσκεψή τους διαπίστωσαν “ότι η κεραία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από διαμέρισμα στον 3ο όροφο, περίπου στα 10 μέτρα απόσταση”.


“Οι ένοικοι παραπονούνται για συνεχείς ζαλάδες και έχουν την άποψη ότι η εν λόγω κεραία ίσως να ευθύνεται για αυτό, ενώ είναι έντονες οι παρενέργειες στις ηλεκτρικές συσκευές, όπως ηλεκτρονικό υπολογιστή, και κινητά τηλέφωνα από συνεχές βουητό”, λέει η ανακοίνωση.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζήτησαν να πληροφορηθούν αν η εν λόγω κεραία έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια, ενώ όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, “πρέπει να διερευνηθεί και το παράπονο των κατοίκων της περιοχής αν οι συνεχείς ζαλάδες έχουν οποιαδήποτε σχέση με την λειτουργία της συγκεκριμένης κεραίας”.

“Η ποιότητα ζωής και η υγεία των πολιτών, πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα των αρχών και να εξετάζονται με την ανάλογη σοβαρότητα τα παράπονα των δημοτών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Reporter